Af - 26/07-15 22:29; Opdateret: 26/07-15 23:49

Efter grindedrab: Danske politikere får tre hademails i minuttetEfter grindedrab: Danske politikere får tre hademails i minuttet

Skal Færøerne have lov at fange grindehvaler? Nej, mener en stor gruppe mennesker, der tæppebomber de danske politikere.

Sea Shepherd har med denne video dokumenteret, hvordan grindedrabene foregår. ADVARSEL: STÆRKE BILLEDER. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

De traditionsrige grindedrab er i fuld sving på Færøerne, hvilket har fået dyrevelfærdsorganisation Sea Shepherds til at opfordre alle dyre-elskere verden over til at e-maile de danske politikere for at få drabene stoppet.

Og folk følger opfordringen, bekræfter Socialdemokraternes Mette Gjerskov på Twitter.


Også partikollegaen Trine Bramsen har fået fyldt mailen op.


Ifølge BNB har politikere på begge Folketingets fløje har gjort det klart, at Færøerne har ret til at fange grindehvaler, hvilket har været en lang tradition på øerne. Her fordeles kødet blandt områdets beboere kvit og frit, mens aflivningen foregår efter strikse regler.

TV: Blodig nedslagtning af grindehvaler på Færøerne
TV: Blodig nedslagtning af grindehvaler på Færøerne

Hvalekspert: De er rabiate
Og man skal da også passe på med at tage alt, der kommer fra Sea Shepherds, der føres an af Paul Watson, for gode varer. Det forklarede den danske hvalekspert Carl Christian Kinze til metroxpress sidste år, hvor Sea Shepherds - ført an af Pamela Anderson - forsøgte at overbevise folk om, at hvaldrabene sker for morskabens skyld.

- Det er bare ikke sandt, sagde Kinze, der betegnede Sea Shepherds som rabiate, og fortsatte:

- Kritikken er gået på, at bestanden er dalene og aflivningsmetoden. Men de to ting har man jo fra færøsk side gjort noget ved. Bestanden kan sagtens tåle færingernes hvalfangst.

***

FAKTA:

- IUCN (International Union for Conservation of Nature) anfører at den færøske hvalfangst sandsynligvis er bæredygtig for bestanden.

- Der estimeres at være en bestand af 128.000 grindehvaler alene i det nordøstlige Atlanterhav. Færøerne fanger i snit 800 grindehvaler om året.
- Selve drabet foregår ved en speciallavet kniv, som føres ned gennem ryghvirvlen og afskærer blodforsyningen til hjernen. Kun færinger med licens må udføre drabet.

- Grindekødet deles gratis ud til lokalsamfundet og udgør omkring 30 procent af den samlede lokale kødproduktion på Færøerne.

Kilde: whaling.fo

TV: Se valget på Færøerne via Snapchat
TV: Se valget på Færøerne via Snapchat

LÆS OGSÅ: Pamela Anderson spredte løgne på Færøerne

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Studerende anklagede Støjberg for at...
bt.dk
Se billedet: 'Årgang 0'-Stephanie...
bt.dk
X Factor har allerede skabt årets...
bt.dk
Borgere i protest: Historisk kro står...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx