Af Jeppe Pedersen - 30/10-17 16:09

X Factor-stjerne lagde Danmark ned: Nu kan du stemme på ham til kommunalvalgetX Factor-stjerne lagde Danmark ned: Nu kan du stemme på ham til kommunalvalget

DR lod ham kun være med, fordi at han var et godt grin for tv-seerne.

storybild

Poul Sivertsen stiller nu op for Dansk Samling. (Billede: Privat)

Den 68-årige Poul Sivertsen fra Aarhus blev landskendt, da han sang Robbie Williams' storhit 'Angels' til en X Factor-audition i 2008. Nu stiller han op til kommunalvalget i Aarhus.

Poul Sivertsens optrin under X Factor var så speciel, at særligt X Factor-dommeren Remee brød sammen af grin, og Thomas Blachmann udtalte, at det var 'abstrakt dårligt'.

Han vandt dog folkets hjerter, især efter at han til audition - udover 'Angels - også gav sin fortolkning af Haddaways '90er hit 'What is Love'.

Poul Sivertsens audition-video ligger på YouTube, og her har over en halv million set den skønne audition.

Optrinnet skabte dog også en kontrovers, hvor Poul Sivertsen senere har udtalt i BT, at DR kun lod ham være med, fordi at han var et godt grin for tv-seerne.

»Lige da jeg trådte ind, begyndte de at grine. Hvordan skal man yde sit bedste, når de sidder og griner, før jeg overhovedet er gået i gang? Jeg blev stresset af, at de sad og grinede, og derfor sang jeg ikke særlig godt,« fortalte Poul Sivertsen dengang.

Popstjerne-drømmen er lagt på hylden, og nu håber Poul Sivertsen at gøre en forskel inden for lokalpolitik i Aarhus. Han stiller nemlig op til kommunalvalget i Aarhus Kommune for partiet Dansk Samling, som han har været medlem af i tre år.

»Vores slogan er frihed og fællesskab, og jeg går meget op i ytringsfrihed. Jeg mener, at ytringsfriheden er undertrykt på mange arbejdspladser, og det er skadeligt for arbejdsklimaet. Det vil jeg gerne forsøge at ændre ved at komme ud på forskellige arbejdspladser og hjælpe med, at de taler bedre sammen,« siger han.

Poul Sivertsen bliver stadig genkendt på gaden som 'ham fra X Factor'. Men han tror ikke, at han er kendt nok til at det skal sikre ham et væld af stemmer.

»Man har set, hvordan det gik for blandt andre Paula Larrain og Suzanne Bjerrehus, der også var kendte. Og hvis de ikke kunne bruge det, tror jeg heller ikke, jeg kan. Jeg tror mere, folk går op i emnerne,« siger han og kommer med sit mål:

»Jeg brænder for det, og hvis jeg kun får 1.000 stemmer, er det en fiasko. Men hvis jeg kommer op på 3.000 stemmer, er der noget at arbejde med,« siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forhandlere er gået hjem: Her er...
bt.dk
Champions League-chanceorgie! Zidanes...
bt.dk
Dansk Supermarked præsenterer...
bt.dk
Uhyggelig ulykke i dansk svømmehal:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx