Af - 19/04-15 20:44

Medie: Kronprinsen blev frarådet at krydse broMedie: Kronprinsen blev frarådet at krydse bro

Kronprins Frederiks livvagter var i kontakt med Fyns Politi, der frarådede dem at køre over Storebæltsbroen, efter en tur til Herning.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Den danske kronprins Frederik kørte to gange over Storebæltsbroen, der var lukket, da stormen Egon ramte landet i januar, og mens flere andre danskere tålmodigt ventede i kø. Beslutningen skabte i den grad debat, og kongehuset måtte efterfølgende give en officiel undskyldning.

Indtil nu har det lydt, at kronprinsen havde fået politiets tilladelse til at krydse broen begge gange, men ifølge BT, så er det ikke helt sandt.

Mediet skriver, at Fyns Politi frarådede kronprinsen at køre over broen klokken 01.00 søndag 11. januar. Men det ændrede, som vi ved, ikke ved noget.

- På vej tilbage mod Sjælland er livvagterne i kontakt med Fyns Politi, der meddeler, at kørsel over broen frarådes, men der er mulighed for at køre over på eget ansvar. Fyns Politi giver således ikke nogen tilladelse til at køre over, men de forbyder det heller ikke. Herefter kører kronebilen over Storebæltsbroen og livvagterne følger efter i deres bil, siger Politiforbundets advokat Torben Koch fra advokatfirmaet Koch/Christensen til BT.

Han vil dog ikke svare på, om det var kronprinsen eller livvagterne, der tog den endelige beslutning om at krydse broen.

Den ene af kronprinsens livvagter er blevet sigtet i sagen.

LÆS OGSÅ: Forsvarer: Fuldstændig forrykt at sigte livvagt

LÆS OGSÅ: Politiklagemyndighed ser på prinsetur over lukket bro

LÆS OGSÅ: Thorning: Klogt at kongehuset undskylder brotur

LÆS OGSÅ: Når man er født på Amalienborg, så kører man bare over broen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx