Af Christian Hansen - 14/02-18 21:57

Dronningens barndomsveninde deler kært minde: Prins Henriks hund hapsede mig - så modtog jeg et brev Dronningens barndomsveninde deler kært minde: Prins Henriks hund hapsede mig - så modtog jeg et brev

Hun havde svært ved at finde ord.

Nekrolog: Prins Henrik død, 83 år gammel

Hun har kendt prins Henrik i størstedelen af sit liv, og minderne om ham er utallige. Derfor er det i første omgang ikke let for Birgitta Hillingsø at forholde sig til, at Prinsen tirsdag aften gik bort. Endnu mere vanskeligt er det at tale om.

Men den 77-årige antikhandler, der siden 10 års-alderen har kendt dronning Margrethe og således også blev personlig ven med prins Henrik, da han i 1966 kom til Danmark, trøster sig ved de mange personlige oplevelser, hun har haft med den nu afdøde prins, fortæller hun til BT.

»Det er et enormt tab. Jeg har svært ved at tale om det,« lyder det først fra Birgitta Hillingsø, hvis mand, tidligere generalløjtnant Kjeld Hillingsø, var nær ven med Prinsen.

»Han var jo enestående, speciel og morsom, og han grinede altid lidt af sig selv. Han var også en fantastisk smuk mand med en kolossal udstråling. Han tog sig af mennesker, uden at det var nogen fordel for ham selv. Der er mange af den slags historier, der aldrig er kommet frem. Det havde han ikke behov for. Verden er noget tommere nu,« siger Birgitta Hillingsø og fortsætter:

»Jeg er virkelig ked af det. Også på Dronningens, børnenes og hele familiens vegne. Prinsen har været en kolossal støtte for Dronningen. De elskede hinanden lige til det sidste.«

Samme opfattelse har Kjeld Hillingsø.

»Der var ingen tvivl om, at han elskede dronningen højt, uanset hvad han sagde om kongeværdighed. De to ting var fuldstændig adskilte. Der var en officiel side, hvor han brokkede sig, men på den private side var der ikke nogen ændringer,« siger han til Ritzau.

Birgitta genkalder sig mindet om, at prins Henrik i en periode logerede i hendes og Kjeld Hillingsøs hjem. Det skete i forbindelse med, at Prinsen kom til Danmark i 1966, da han skulle præsenteres for sin royale svigerfamilie samt hele Danmarks befolkning. Hos familien Hillingsø kunne han søge ly fra den interesserede presse.

»Han havde et lille gæsteværelse, hvor der var fred og ro,« siger Birgitta Hillingsø og deler et sjovt minde, der ifølge den 77-årige viser Prinsens humoristiske sans.

»Jeg kan huske, at hans hund engang bed mig i ballen. Vi kom og besøgte dem (regentparret, red.) en aften, og da vi sagde 'dav' med et knus, blev det for meget for hunden, der sprang op og hapsede mig bagi. Næste dag modtog jeg en stor buket blomster med et undskyldende brev underskrevet af hunden - stemplet med poten.«

Prins Henrik blev 83 år.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Alle frygter det værste: Nu kommer...
bt.dk
8 'gode' grunde: Derfor synes...
bt.dk
Prins Vincents reaktion får Anders...
bt.dk
Åge Hareide svinger kniven: Disse...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx