Af - 02/02-14 12:58; Opdateret: 02/02-14 17:13

Skoleekspert: Fantastisk effekt at slå eleverneSkoleekspert: Fantastisk effekt at slå eleverne

Niels Egelund har skabt debat om straf af uvorne elever, efter at han har fortalt om, at han selv som ung lærer slog eleverne.

storybild

Professor i pædagogik Niels Egelund fra DPU gav eleverne 'en på skrinet' som ung lærer, og det havde 'en fantastisk effekt', fortæller han i dagens udgave af Politiken. (Billede: Polfoto/Jacob Ehrbahn/arkiv)

Det havde en fantastisk effekt at slå børnene, når de ikke opførte sig ordentligt.

Sådan siger professor i pædagogik Niels Egelund i dagens Politiken om hans tid som ung lærer. Han havde fået at vide af sin egen underviser, at metoden virkede, forklarer han:

- Hvis man uden virkning har prøvet med det gode, kan der somme tider være en fordel i at bruge det onde, det vil sige at stikke eleven en på skrinet.

DF: Uvorne elever skal straffes med sanktioner
DF: Uvorne elever skal straffes med sanktioner

Egelund havde succes med metoden, men tilføjer dog, at han ikke ligefrem ønsker at genindføre retten til at slå eleverne i folkeskolen. Alligevel har han her søndag formiddag skabt debat med sin udmelding.

Dansk Folkeparti efterlyser flere sanktioner til uvorne elever, men både Danmarks Lærerforening og pædagogernes fagforening BUPL tager afstand fra den idé, selv om de er enige i, at der er behov for at skabe mere ro i klasserne.

Ny skole: Elever skal træne karate hver dag
Ny skole: Elever skal træne karate hver dag

Straffe gør ikke eleverne klogere, så i stedet er der brug for at udfordre eleverne mere og tilrettelæge undervisningen på nye måder, lyder det.

Forældre: Bortvisning er en gave for eleverne - ikke en straf
Samme toner kommer fra Skole og Forældre:

- Det er ikke nogen straf at blive bortvist fra skolen. Mange af de børn, som kommer ud i de her voldsomme konsekvenser, vil faktisk se det som en gave at få lov til at slippe for skolen i en uge, siger foreningens formand til Berlingske Nyhedsbureau.

Støj i klassen ødelægger læringen for mange elever
Støj i klassen ødelægger læringen for mange elever

Også undervisningsminister Christine Antorini er enig med Egelund i, at der er problemer med at sikre disciplinen i folkeskolen, men over for TV2 News understreger hun, at der allerede er mulighed for eftersidninger og bortvisninger, som både Egelund og Dansk Folkeparti har peget på som løsninger.

Ministeren håber, at den nye folkeskolereform, hvor der blandt andet indføres nye såkaldte aktivitetstimer, kan være med til at skabe mere disciplin og ro i klasserne.

Lærerstuderende får mindre undervisning
Lærerstuderende får mindre undervisning

Formanden for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning skyder på det sociale medie Twitter tilbage mod Niels Egelund med hans egen medicin:


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kærligheden brast: Her er Sarah...
bt.dk
800 år gammelt dansk slot får vild...
bt.dk
Ikeas kæmpestore varehus i Danmark...
bt.dk
Vilde spekulationer og kæmpe brøler:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx