Af - 22/09-14 16:44; Opdateret: 22/09-14 17:11

Minister banker DSB på plads: Unge skal have billige billetterMinister banker DSB på plads: Unge skal have billige billetter

Studerende og unge skal fortsat kunne rejse fra København til Jylland via de billige klapsædebilletter, fastslår transportministeren.

storybild

Unge skal fortsat have ret til at kunne købe de billige klapsædebilletter mellem DSB-togenes kabiner. Det fastslår transportministeren. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Unge og studerende kan fortsat købe billige klapsædebilleter og dermed rejse mellem landsdelene for bare 89 kroner. Det slår transportminister Magnus Heunicke (S) fast efter et møde med DSB i går.

DSB fjerner de unges billigste billet
DSB fjerner de unges billigste billet

Her havde han sat DSB's fremskredne planer om at afskaffe de populære billetter fra den 7. oktober på dagsordenen, efter studenterorganisationer og eksperter havde sagt, at DSB's planer ville begrænse studerendes mobilitet.

- Jeg har derfor i dag (i går, red.) haft en fornuftig samtale med DSB om værdien af, at også unge med knap så mange indtægter skal have mulighed for at komme hjem til mor og far med toget - her har klapsædebilletterne gjort en forskel for tusindvis. Sådan skal det også fortsætte, skriver Heunicke på Facebook.

DSB skifter udseende
DSB skifter udseende

DSB's presseafdeling oplyser til metroxpress, at 'DSB tager ministerens synspunkt til efterretning'. Før mødet mente DSB ellers, at klapsædebilleterne optog den 'plads, som der ellers er til cykler, barnevogne, bagage og kørestole, for kunder, som betaler mere'.

Selv om DSB er et statsejet selskab, har transportministeren principielt ikke ret til ned i detaljen at bestemme, hvordan selskabet drives. Men et er jura, noget andet er politisk gehør, siger Torben Beck Jørgensen, professer emeritus ved KU og ekspert i offentlig ortganisation og ledelse:

- I DSB kan man jo sige, at man har ladet sig overbevise af argumentets kraft.

Upopulært rejsekort: Halvdelen af danskerne foretrækker klippekortet
Upopulært rejsekort: Halvdelen af danskerne foretrækker klippekortet

DSB skal nu finde andre billettyper, der skal udfases. DSB skal skære antallet af billettyper ned fra 200 til 20-30. Hvilke, der står for tur, er uklart.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: Prins Nikolai er på...
bt.dk
Amalie Dollerup efter premieren: Jeg...
bt.dk
Læge kiggede stortalent i øjnene, da...
bt.dk
Er dette billedet, der viser, at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx