Af - 28/11-13 06:00

Ekspert: Alternativet har ikke en chanceEkspert: Alternativet har ikke en chance

Elbæks nye parti har intet partiprogram, ingen sag, ingen penge og ikke en chance for at blive valgt ind i Folketinget, siger ekspert.

storybild

Man kan ikke regne med at komme i Folketinget, når man ikke har et partiprogram, siger ekspert. (Billede: polfoto)

Uffe Elbæks nystiftede parti Alternativet har ikke en jordisk chance for at blive valgt ind i Folketinget ved næste valg. Sådan lyder det far professor og valgforsker Robert Klemmensen, SDU. Han opregner fem helt afgørende parametre, som et nystiftet parti skal levere på, hvis det skal have en chance for at overleve fødslen: En sag, en lokal forankret organisation, et partiprogram, en troværdig og gennemslagskraftig ledelse og penge.

Mimende mand skal tale Uffe Elbæks sag
Mimende mand skal tale Uffe Elbæks sag

- Elbæk og Alternativet er ikke leveringsdygtig på bare ét af punkterne. Derfor har partiet ikke en chance. Dansk Folkeparti havde hele indvandringsspørgsmålet som platform, Liberal Alliance opsamler og og har skabt en stemme for de liberale vælgere. 'Alternativet' taler om bæredygtighed og globalt udsyn, men de synspunkter genfinder man hos Enhedslisten, SF og De Radikale. Så det er svært at se, hvorfor man skulle stemme på Alternativet, siger han.

Uffe Elbæks nye parti peger på Thorning
Uffe Elbæks nye parti peger på Thorning

Samtidig er det ifølge Robert Klemmensen helt uforståeligt, at Elbæk og hans partikammerater lanceret partiet uden at have et partiprogram klar:

Uffe Elbæk danner partiet Alternativet
Uffe Elbæk danner partiet Alternativet

- De siger, at de er et parti med globalt udsyn, men de har for eksempel ingen EU-politik. Hvis de havde spurgt mig, skulle de have ventet med at lancere partiet, til de var klar.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx