Af - 15/07-15 11:20; Opdateret: 15/07-15 11:41

Her er videoen DF vil efterligne: Bliv væk, flygtningeHer er videoen DF vil efterligne: Bliv væk, flygtninge

Dansk Folkeparti vil bruge skattekroner på at få flygtninge til at blive væk fra Danmark.

storybild

Bådflygtninge fra Syrien, Afghanistan, Pakistan, Iran og Irak ankommer hver dag fra Tyrkiet til ferieøen Lesbos, Grækenland. Indtil nu er der kommet 78.000 i år. Straks efter sendes de ud på 60 km tvungen gåtur, for græsk lov forbyder både lokale og turister at hjælpe dem. En båd med flygtninge fra Afghanistan ankommer til en strand ved Skala Sikamineas. En kvinde falder på knæ og beder og græder af lettelse og glæde. En plads i en at de overfyldte gummibåde koster typisk 1.000 USD plus 35 USD for en redningsvest. Turen fra Tyrkiet varer omkring 1,5 timer. (Billede: Polfoto)

Danmarks næststørste parti, Dansk Folkeparti, vil lancere en kampagne, som skal informere flygtninge om, at de skal fravælge Danmark i søgen på et nyt liv.

Ifølge partiet skal Integrationsministeriet skal være afsender, og dermed ender de danske skatteydere med at betale for kampagnen.

- Vi ønsker, at man laver nogle informationskampagner, hvor man gør rede for de nye asylstramninger, og at der er endnu flere stramninger på vej. Men vi vil også gerne sige, at hvis man ønsker at komme til Europa, så skal man søge andre steder hen end Danmark, siger DF's integrationsordfører Martin Henriksen.

DF vil oplyse flygtninge om stramninger med videokampagne
DF vil oplyse flygtninge om stramninger med videokampagne

Ifølge integrationsordføreren vil de søge inspiration til kampagnen hos de australske myndigheder, der sidste år lancerede denne video som en del af en kampagne, der ifølge Australian Times kostede de australske skatteydere cirka 113 mio. danske kroner.

Udskældt kampagne
Den australske kampagne, som er rettet mod bådflygtninge blev kaldt: 'No Way. You will not make Australia home,' og flere kaldte den samtidig 'smagløs' og 'pinlig.'

- "No Way"-kampagnen ser mere ud til at være rettet til et indenlandsk publikum af politiske grunde til at styrke regeringens benhårde tilgang til migration, siger direktør for Australian Human Rights Watch, Elaine Pearson i Sydney Morning Herald.

- Det er utrolig dårlig smag. Det faktum, at det kommer fra de australske myndigheder er en skuffende anklage mod vores engang så generøse nation. Hvornår blev landets med rige muligheder til landet, der truer med at bryde folks håb, herunder børn, ved at isolere dem på afsidesliggende øer i Stillehavet? udtaler medlem af det australske senat Sarah Hanson-Young til Urban Times.

Også på de sociale medier fik den australske kampagne en hård medfart:
Arabisk og engelsk
Da regeringen for to uger siden fik forhandlet en aftale om nye asylstramninger på plads, blev der udsendt en pressemeddelelse på englesk.

- Vi gjorde lidt et nummer ud af at udsende pressemeddelelsen på engelsk for at gøre det nemmere for også udenlandske medier at formidle det budskab, som vi ønskede at komme ud med, siger Venstres politiske ordfører Jakob Ellemann-Jensen.

Han er ikke afvisende over for DF's foreslag, men han ved ikke, hvordan kampagnen skulle tage sig ud.

- Den passer ikke vanvittig godt til danske forhold. Dels på grund af geografien, men også på grund af mentaliteten. Jeg synes ikke, at det er en dansk måde at kommunikere på, siger Jacob Ellemann-Jensen.

- Når det er sagt: Hvis man kan udbrede kendskabet til reglerne i Danmark i en form for oplysningskampagne, så synes jeg, at det er en udmærket idé.

LÆS OGSÅ: DF vil hjælpe flygtninge i nærområde - ikke i Danmark

LÆS OGSÅ: Flertal på plads: S, DF og R støtter kommuneaftale

LÆS OGSÅ: DF afviser løftebrud efter angreb fra Enhedslisten

LÆS OGSÅ: EL: Dansk Folkeparti begår løftebrud

LÆS OGSÅ: DF vil bekæmpe KOL med national lungeplan

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny strandpromenade til 26 millioner...
bt.dk
Michelin-kok udvider populær...
bt.dk
DMI: Foråret lader vente på sig - her...
bt.dk
Ny bog afslører: Prins Harry var få...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx