Af Jeppe Pedersen - 22/08-17 10:16

Retsmediciner om lig fundet i vandet ved Amager: Sådan identificerer man et lig uden hovedRetsmediciner om lig fundet i vandet ved Amager: Sådan identificerer man et lig uden hoved

Er du cyklisten, der anmeldte fundet til politiet? Eller ved du noget andet? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

storybild

Politiet fandt søndag aften et lig ved Kalvebod Fælled ved Amager, hvor en torso uden hoved, arme og ben var skyllet i land. (Billede: Martin Sylvest)

Er du cyklisten, der anmeldte fundet til politiet? Eller ved du noget andet? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Mandag aften fandt politiet på makaber vis et kvindelig uden arme, ben og hoved i vandkanten ved Kalvebod Fælled på Amager i København.

Politiet fortalte kl. 20.30 på en pressebriefing, at de natten til tirsdag vil obducere liget og forsøge at identificere det.

Men det kan blive svært, når der mangler et hoved, da det er den vigtigste kropsdel, når man identificerer et lig.

Det fortæller vicestatsobducent ved retsmedicinsk institut i Odense, Peter Juel Thiis Knudsen, til BT.

»Der vil tage et par dage, før man har en dna-identifikation, hvis altså man har DNA fra den person, man sammenligner med,« siger han og forklarer i detaljer, hvad man rent teknisk gør:

»Man tager en blodprøve eller en knogleprøve og sender det til retsgenetisk afdeling på Retsmedicinsk Institut i København. Her laver de så en dna-type-bestemmelse og sammenligner den med det DNA, de formodentlig i forevejen har,« fortæller Peter Juel Thiis Knudsen, der siger, at det har sinket processen en del, da hovedet er det vigtigste.

»Det har forsinket det, da en tandidentifikation er en hurtigere måde. Det kræver dog, at man har tandoplysninger på den pågældende, man sammenligner med eller fra personers familie. Så ville tandlægen i løbet af et par timer kunne konstatere, om det med stor sandsynlighed er den pågældende, eller om det slet ikke er den pågældende,« siger han.

Politiet forklarede på pressebriefingen, at liget lignede, at det har ligget i vand i længere tid. Peter Juel Thiis Knudsen forklarer, hvad det gør ved et lig.

»En krop begynder at blive oppuset efter få dage i vandet. Og sådan bliver det ved med at være i mange dage. Liget forsvinder ikke bare sådan. Knogler kan ligge der i 15 år eller mere, og bløddele kan ligge der i flere år, før de bliver helt opløst. Og det er ligemeget med, om det ligger i saltvand eller ferskvand,« siger han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx