Af - 25/08-13 22:30

Sløseri sender unge i RKISløseri sender unge i RKI

Rod og manglende overblik er den primære årsag til, at unge bliver registreret som dårlige betalere. Havde de haft overblik, var de fleste aldrig endt der, vurderer eksperter

storybild

(Billede: Polfoto/PhotoAlto/Sigrid Olsson)

Rod på skrivebordet, angst for rudekuverter eller ren og skær sløseri.

Hver fjerde dansker, der er registreret som dårlig betaler i RKI, er under 30 år gammel. Og for mange af dem, skyldes det, at de ikke har haft orden i papirerne.

35 procent svarer, i en spørgeskemaundersøgelse foretaget af Experian blandt RKI-registrerede, at de er havnet i RKI på grund af 'rod og manglende overblik'.

Og sløseriet sker ikke kun blandt de 10 procent RKI-registrerede unge. For en ny undersøgelse fra Nordea viser, at unge mellem 18 og 29 år får 60 procent af alle rykkere, selv om de kun udgør 25 procent af den voksne befolkning.

»Der er ingen tvivl om at rod på skrivebordet ganske ofte er hovedårsagen til, at man ender i RKI frem for egentlig pengemangel. Ved at få et godt overblik over deres økonomi, ville de fleste kunne få bugt med deres gæld,« siger forbrugerøkonomom Ann Lehmann Erichsen fra Nordea.

Hun bakkes op af privatøkonom Kim Valentin fra Finanshuset.

»Hvis ikke de unge var så sløsede kunne langt de fleste bestemt også have undgået at havne i RKI i første omgang,« siger han.

Han forklarer, at han også ofte hører, om unge, der er direkte angst for at åbne rudekuverterne og i stedet bare gemmer dem og lader som ingenting.

»Det er jo en manglende forståelse for, at økonomi er en vigtig del af at leve som del af vores samfund. De forstår ikke, at økonomi er en helt almindelig del at tage hånd om,« siger Kim Valentin.

Begge økonomer opfordrer forældre til at tale økonomi med deres børn for at undgå de unge lader stå til.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekspertens bud: Så meget tjener prins...
bt.dk
Dansk tøjfirma gik konkurs: Nu er det...
bt.dk
Dyr falder døde om, når de går forbi...
bt.dk
Bendtner single igen? Nu har han også...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx