Af - 31/03-14 15:04

På denne liste er danske unge helt i topPå denne liste er danske unge helt i top

Hver femte dansker i alderen 16-29 år har deltaget i et møde i deres fagforening, et politisk parti eller en politisk aktionsgruppe. Danske unge topper dermed i hele EU.

storybild

Danske unge er blandt de mest politisk aktive i Europa. Her er en gruppe medlemmer af Venstres Ungdom i USA for at støtte Mitt Romney under præsidentvalgkampen i 2012. Det liberale ungdomspartis nuværende formand Jens Husted ses yderst til højre. (Billede: Polfoto/Benjamin Kürstein/arkiv)

Danmarks ungdom er blandt de mest politisk aktive unge i hele EU. Det viser en ny europæisk undersøgelse, skriver Ugebrevet A4.

Hele 39 procent af de danske unge er politisk aktive på den ene eller den anden måde, hvilket er markant højere end gennemsnittet for de europæiske lande. Danske unge er således kun overgået af unge fra Finland og Sverige med hensyn til politiske engagement.

Undersøgelse: De vilde unge er ikke teenagere
Undersøgelse: De vilde unge er ikke teenagere

- Undersøgelsen viser, at den økonomiske krise, der har præget Europa de senere år ikke har sat sig som en demokratisk krise, som vi har set i Sydeuropa. Det er glædeligt, at danske unge i så høj grad er demokratisk engagerede og har en holdning til vores samfund, udtaler landsformand for Venstres Ungdom Jens Husted til mx.dk.

Hans ungdomsparti har haft stor medlemsfremgang de seneste år, men han understreger, at det vigtigste er at tage stilling til samfundet, uanset om man er rød eller blå.

Unge protesterer mod dødelig drukleg
Unge protesterer mod dødelig drukleg

De unges politiske aktivitet er blevet målt på en række parametre. På ét område er Danmark nummer et: Hver femte dansker i alderen 16-29 år har deltaget i et møde i enten deres fagforening, et politisk parti eller en politisk aktionsgruppe.

Den gode nyhed har givet genlyd på sociale medier, hvor mange har delt artiklen fra Ugebrevet A4.
Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx