Af - 23/12-15 08:55

Husker du ’den pædofile julemand’? Her er julens dummeste pyntHusker du ’den pædofile julemand’? Her er julens dummeste pynt

Flere butikker har gennem årene været nødsaget til at tilbagekalde julepynt. Vi har samlet de ’bedste’ eksempler.

Bildstrecke im Grossformat »
I 2013 fik Coop Danmark flere klager over denne julemand, som holder en gave over hovedet, mens han har en nisse om livet. Placeringen af nissen og de vrede forbrugere fik senere Coop til at trække den frække nisse tilbage. I 2013 grinte folk på sociale medier over en chokolade-julemand, som fra en bestemt vinkel desværre ikke lignede en hyggelig nissefar, men nærmere en julepenis. Billeder blev blandt andet delt på Twitter, hvor brugerne morede sig over Aldis chokolademand. De danske Netto butikker og Dansk Supermarked kom i 2009 i problemer med små pelsegern og pelsrådyr. Ikke fordi der var noget specielt frækt over de små dyr, men fordi en sms-kæde advarede mod at købe plysdyrene, som var fremstillet af pels fra hunde, katte og ræve, der blev pelset levende. Det viste sig ikke at være sandt. Men dyrene blev trukket tilbage, da man fandt spor af vildt i den DNA-test, man lavede for at efterprøve anklagen. Her er det den danske producent Pixy Co, som har lavet en noget uheldig nissemand, som løfter en gris? Skubber en gris? Laver noget med en gris bagfra. Denne julepynt har floreret i flere år på nettet. I år grinte især nordmændene af julelysene, da der spredte sig et rygte om, at billedet er fra en lille norsk by, men det er ikke sandt. Det er ikke nemt at finde den originale historie – men nemt at se, at det er noget uheldigt. I år har Libresse Danmark sendt denne julepynt idé ud til forbrugerne. Det har ligeledes fået julepyntere til tasterne. Flere med positive og humoristiske kommentarer, så som: Hvor er kravlekusserne?

Se alle de sjove, frække, dumme eksempler her!

Det er ikke altid, at julepyntsproducenterne får tænk sig om, før de sender idéer til produktion. Så skulle man tro, at vågne butiksejere ville opdage de forfærdelige eksempler og lade være med at bestille dem hjem.

Men alligevel er der år efter år flere eksempler julepynt, som når ud til forbrugerne. I 2013 kom Coop i modvind, da deres juleshopperne kunne støde på ’den pædofile julemand’, som havde en nisse hængende om livet.

Den ultimative guide til tyske julemarkeder
Den ultimative guide til tyske julemarkeder

Som ofte afhænger det af øjnene, som ser. Og der er samtidig mange, som ikke nødvendigvis ser det pinlige i julepynten. Men vi har samlet en række ’gode’ eksempler på julepynt, som har fået forbrugerne til tasterne gennem de seneste år.

Du kan se eksemplerne i galleriet over artiklen – og dømme selv.


LÆS OGSÅ: Miljøstyrelsen advarer: Julegaver fra børn kan være fulde af gift

LÆS OGSÅ: Julepynt af Bente og Lars går viralt - se det søde hjerte her

LÆS OGSÅ: DF'er raser: Hvorfor hænger hospital ikke rødt julepynt op?

LÆS OGSÅ: Unge justerer ned på julegavebudgettet i år

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx