11/07-17 19:59

Fremmed spyttede på Simon og kæresten i tog: Nu får spytteren grim overraskelseFremmed spyttede på Simon og kæresten i tog: Nu får spytteren grim overraskelse

København er netop blevet kåret som verdens mest homo-venlige by. Men det havde en 36-årig mand fra Albanien åbenbart ikke læst, da han forleden overfaldt et yngre homoseksuelt par i et tog, som netop havde forladt København på vej mod Jylland. Det skriver TV2 Lorry.

storybild

(Billede: Iris)

I toget sad Simon Schelde og hans kæreste og glædede sig til et besøg i det jyske. Men turen udviklede sig dramatisk. På sin Facebook-side skriver Simon:

- Min kæreste og jeg var lige steget på toget på København H, hvor vi sætter os over for en anden mand. 5 minutter efter afrejse fik jeg et kys på kinden. Manden overfor rejser sig op, går forbi os og spytter på mig.

- Efter kort at have mistet fatningen, rejser jeg mig op, henvender mig til manden og spørger, hvad hans problem er. Det kvitterer han med et knytnæve slag i mit hoved, fortæller Simon Schelde i sit opslag.

Og så var det, at vrede passagerer i resten af kupeen begyndte at gribe ind. Flere rejste sig og råbte op, og Simons kæreste havde held til at få skubbet manden længere ned i toget. Her sørgede passagerer og DSB-ansatte for at han blev holdt fast, indtil toget ankom til Høje Taastrup, hvor politiet ventede.

- Den sigtede nægter sig skyldig, men retten har varetægtsfængslet ham til 25. juli. Dels fordi der var vidner til episoden, og dels , fordi han er udenlandsk statsborger, og der er begrundet frygt for, at han vil forsøge at forlade landet, fortæller senioranklager Tina Fugl, Københavns Vestegns Politi til TV 2 Lorry.

Skærpet omstændighed

Manden er albansk statsborger og har forklaret, at han netop var ankommet til Danmark for at besøge en ven. Men det bliver der altså ikke tale om, for nu kommer han til at tilbringe sit ophold her i landet bag tremmer. Og måske bliver det et lidt længere ophold, end han havde tænkt sig.

- Han er sigtet for at have spyttet og slået. Men straffelovens paragraf 81 nummer seks, gør det til en skærpende omstændighed, fordi der er tale om, at gerningen har baggrund i i andres etniske oprindelse, tro, seksuelle orientering - her er der jo så tale om det sidste, siger Tina Fugl til TV 2 Lorry, og mener, at sagen formentlig hurtigt ender i retten, fordi der er tale om en voldssag.

Tilbage sidder Simon og hans kæreste - rystede over en ubehagelig og skræmmende oplevelse - men også lettede:

- Selvom det er hårdt, det gør ondt, det gør en ked af det, at være udsat for sådan en oplevelse, er jeg utrolig taknemlig over at se en hel tog kupe rejse sig op og være på vores side, spørge om vi var okay og havde brug for noget. Jeg er taknemlig for DSBs personale, der håndterede situationen med så stor professionalisme. Jeg er så taknemlig over politiet hurtigt tog affære på Høje Taastrup station, og førte manden væk, og fik os afhørt med det samme, skriver Simon Schelde på Facebook.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forening raser mod 'Luksusfælden':...
bt.dk
Her er det nye portræt af kronprins...
bt.dk
For snurrende kameraer: Deltager i TV...
bt.dk
Lang kø: Flere biler impliceret i uheld
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx