Af - 03/06-16 15:12

To dømt for narko - men ungdomsleder frikendtTo dømt for narko - men ungdomsleder frikendt

To mænd, der tidligere har været tilknyttet en københavnsk ungdomsklub er samlet idømt fire års fængsel for at gemme 312 kilo hash. Lederen slap med en bøde.

storybild

(Billede: Københavns Politi)

Den tidligere leder for en ungdomsklub for kriminalitetstruede unge på Nørrebro kunne i går forlade Københavns Byret som en fri mand.

Her har han ellers været under anklage for at være med til at gemme samlet 312 kilo hash, der skulle bruges til videresalg. Godt 200 kilo lå i ni dage i institutionslederens bil.

- Men nu er jeg frikendt. Og det har jeg troet på hele tiden, siger lederen til metroxpress, der slap med en bøde på 10.000 kroner for at være i besidelse af 80,9 gram hash.

De andre to i sagen, der begge har lavet opgaver i ungdomsklubben, var lederens svoger - der blev idømt 2 ½ års fængsel for at opbevare de mange kilo hash i sin lejlighed og for at sende 1,2 millioner kroner til Thailand - og en lokal fra området, der fik halvandet års fængsel for at hjælpe med at flytte det euforiserende stof.

Han var fast tilknyttet ungdomsklubben trods et alenlangt strafferegister.

Politiets beviser i retten var omfattende video- og telefonaflytninger af de tre og en mindre fisk i sagen, der allerede er dømt et års fængsel. Blandt andet blev der vist et videoklip i retten, hvor svogeren får besøg af ungdomslederen i sin lejlighed.

- Og man kan se, at de sidder på gulvet med 202 kilo hash, hvorefter de griner og ryger en joint, sagde anklager Sabrina Eifler i retten.

Men dette var ikke nok til at bevise, at ungdomslederen, der har været suspenderet, var skyldig.

Hvad skal der ske nu? Kræver du dit arbejde tilbage fra kommunen?

- Det er så det næste. Det skal jeg nu have fat i min fagforening om, siger lederen, som metroxpress har valgt at holde anonym på grund af den lave straf.

De to dømte har 14 dage til at overveje om de vil anke sagen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx