Af - 15/01-16 13:45

Opråb fra Camilla: Problemet i byen er ikke asylansøgerne - det er ALLE drengeOpråb fra Camilla: Problemet i byen er ikke asylansøgerne - det er ALLE drenge

20-årige Camilla fra Holstebro råber op. Klask i røven og grimme tilråb i nattelivet er ikke specielt karakteristisk for asylansøgere.

Bildstrecke im Grossformat »

Flere danske byer melder om problemer med asylansøgere i det danske natteliv. I dag fortæller ejer af natklubben Buddy Holly i Holstebro Jan Nonboe i metroxpress, at han også har haft tilbagevendende problemer med asylansøgere.

- De kommer i grupper og danser de meget tæt på pigerne. De tager dem på numsen og kommer inden for en privatsfære, hvor det virker meget ubehageligt. Mange af pigerne er meget utrygge.

- Det er klart, at de her mennesker ikke ved, hvordan vi går i byen i Danmark, siger han.

Men det er hans tidligere garderobepige, 20-årige Camilla Aakjær, ikke enig i. For det er lige præcis den måde, mange mænd og drenge går i byen på i Danmark.

Det er svært at undgå klask i røven, når man går i byen i Danmark. Jeg synes ikke, det er i orden, men det er nu engang sådan, det er. Og kritikken skal ikke kun gå ud over indvandrerdrenge og asylansøgere. Jeg ser ikke nogen stor forskel på, hvordan de opfører sig sammenlignet med danskere.

Ekspert om krænkende asylansøgere: De har et helt andet kvindesyn
Ekspert om krænkende asylansøgere: De har et helt andet kvindesyn

Hun tvivler ikke på, at de piger fra Holstebro, som metroxpress interviewet, har haft de ubehagelige oplevelser med asylansøgere, de fortæller om.

Hun mener bare, det får for meget opmærksomhed, blot fordi krænkerne ikke er fra Danmark.

- Danskerne er blevet så bange for alt, hvad der er fremmed, at alle bliver til terrorister og krænkere. Vi kan jo nærmest ikke engang se en indvandrer på gaden, uden at melde ham til politiet, siger hun.

Camilla Aakjær går på VUC i Holstebro, hvor asylansøgere får sprogkurser, og hun kan altså ikke genkende dem som værre end danske drenge.

Tværtimod. Møder du en af de drenge, der har brugt hele SU'en på en flaske Grey Goose, så er det en anden sag. De ser os piger som deres bytte, som de har vundet på forhånd og føler derfor, at de må alt.

Dørmænd: Flere asylansøgere krænker i nattelivet
Dørmænd: Flere asylansøgere krænker i nattelivet

Forrige måned var hun i byen, hvor en gruppe drenge, hun ikke kendte, kaldte hende “luder” og “klamme so”.

- De typiske ord, som hun siger.

Hun besluttede sig for at sige dem imod frem for bare at tage imod fornærmelserne.

- Det var nok dumt, tilføjer hun.

For da hun gik, fulgte drengene efter hende. De jagtede hende gennem byen og gav først op, da hun fik gemt sig.

- Og det var pæredanske drenge!

LÆS OGSÅ: Centerleder: Asylansøgere er kede af chikanehistorier

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx