Af Ritzau - 22/08-16 02:35

Årets retter består af taskekrabbe, tomatvand og citrusÅrets retter består af taskekrabbe, tomatvand og citrus

Danske Madanmeldere har smagt og kåret de bedste retter serveret på danske restauranter det seneste år.

storybild

Jakob Mielcke i køkkenet. Han har for tredje år i træk hevet en pris i land for sin mad. Søndag aften fik han prisen for årets ret i kategorien Hav. Arkivfoto (Billede: Scanpix/Johanna Leguerre)

Fermenteret selleri, kamille og polynesisk vaniljeis.

De er alle blandt ingredienserne i opskrifterne på årets retter 2016.

Søndag aften har Danske Madanmeldere kåret de bedste retter, der er blevet serveret på en dansk restaurant i løbet af det seneste år.

Hovedkategorierne er Hav, Land samt Sødt og Ost.

Til vands vandt Jakob Mielcke fra Mielcke & Hurtigkarl i København for sin ret med fermenteret selleri og taskekrabbe.

Det er tredje år i træk, at han bliver hædret for sin kokkekunst ved prisuddelingen. Både i 2015 og 2014 vandt han i kategorien Land.

I år gik den titel til Nicolai Nørregaard fra Kadeau. Han diskede op med en ret af grøntsagsterrin, tomatvand og kamille.

Vinderen af Sødt og Ost blev Christian Gadient, der tidligere stod i køkkenet i Marchal og nu Spontan i København. Han serverede polynesisk vaniljeis med variation af citrusfrugter for dommerne.

De i alt 15 nominerede retter bliver udpeget af Danske Madanmeldere, der er en forening af professionelle madanmeldere ved danske medier. Vinderne er blevet offentliggjort på Facebook.

I finalen bliver retterne bedømt på smag, idé og udseende. Det skal "simpelthen smage godt", være en fortolkning, der rummer noget dansk, og må "som minimum aldrig støde øjet".

Yderligere bliver der uddelt særpriser i kategorierne Bistro, Snack, Udskænkning og Betjening.

Her løb Eldorado på Christianshavn med Bistro-prisen. Den hædrer årets bedste tiltag med smuk gastronomi i prisklassen under gourmetrestauranterne.

Færøske Koks blev hyldet for sine snacks, mens Jens Peter Skov fra Sallingsund Færgekro på Mors og Henrik Pedersen fra Restaurant Babette i Vordingborg fik priserne for henholdsvis at gøre noget særligt for serveringen af drikkevarer og god service.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny Aarhus-lejlighed er blandt landets...
bt.dk
Joachim B. Olsen kræver aftalen om ny...
bt.dk
Politiet søger vidner til dødsulykke...
bt.dk
Kvinde bragede ind i køreskolen, da...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx