24/09-17 13:54; Opdateret: 24/09-17 15:03

Uber-direktør: Spørgsmål om tid før vi kører i Danmark igenUber-direktør: Spørgsmål om tid før vi kører i Danmark igen

Det var på grund af en ny taxalov, at Uber lukkede for kørsel i Danmark. Men Uber vender tilbage, lyder det.

storybild

epa06219392 An Uber logo on a mobile telephone in central London, Britain, 22 September 2017. Transport for London (TFL), the governing body responsible for transport in London, announced on 22 September 2017 that they will not renew Uber's license as a private hire operator in the city. Transport for London has informed Uber London Limited that it will not be issued with a private hire operator licence after expiry of its current licence on 30 September 2017. EPA/WILL OLIVER (Billede: WILL OLIVER)

København. I foråret lukkede og slukkede kørselstjenesten Uber for sine tjenester i Danmark. Men det er blot et spørgsmål om tid, før at Uber igen kører folk rundt i danske byer.

Det siger Kåre Riis Nielsen, den politiske direktør i Uber Norden og Baltikum, i et interview med Berlingske søndag.

- Vi er kommet for blive. Inden for tre år regner jeg med, at man igen kan køre med en Uber-chauffør i Danmark – og gerne før.

- Vi vil gerne Danmark, og vi vil gerne tilbage. Vi fik 300.000 brugere på kort tid, som brugte Uber. Vi er utålmodige. Det er bare et spørgsmål om tid, før vi er tilbage, siger Kåre Friis Nielsen til avisen.

I København er der blot ud over direktøren én fast mand tilbage. Men i Aarhus sidder der ifølge Berlingske stadig fyrre ansatte, som udvikler teknologi til appen.

Kørselstjenesten lukkede i Danmark på grund af den taxalovgivning, som regeringen indgik en aftale om med S, DF, De Radikale og SF i februar i år.

Men nu lyder det fra direktøren, at selv om lovgivningen i første omgang satte en stopper for Uber, er "de mere langsigtede tanker bag lovgivningen" et godt perspektiv.

- Det er tanker, vi deler. Flertallet i Folketinget vil gerne være sikker på, at der bliver betalt skat, og området er ordentligt reguleret. Det mener vi, man kan gøre gennem vores application.

- Alligevel har der været usikkerhed omkring, at man kan registrere alt gennem appen. Så må vi acceptere, hvis man bliver nødt til bruge taxameter i en periode. Det vigtige for os er, at der er en fair og lige lovgivning på området, som gælder alle aktører, siger han til Berlingske.

Både inden og efter at Uber lukkede i Danmark, har der været retlige efterspil.

Senest er fire personer, der har kørt som chauffører for tjenesten, i august blevet tildelt store bøder i Københavns Byret for ulovligt at have transporteret passagerer mod betaling.

Det er ikke kun i Danmark, at kørselstjenesten har været i modvind. I London blev selskabet fredag frataget sin licens til at operere.

Det skyldtes blandt andet bekymringer over sikkerheden og den måde, som selskabet foretager baggrundstjek af dets chauffører, lød forklaringen blandt andet.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Simpelthen fantastiske Simple Minds:...
bt.dk
Kvinde efterlod en seddel på...
bt.dk
Danske 'AC' lægger sig fladt ned...
bt.dk
Dansk stjernerytter stopper: 'Jeg har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx