Af Sebastian Bjerring Jensen - 09/05-17 17:16

Tusinder har delte Steffens 'klamme' opslag: Nu gør kommunen noget ved detTusinder har delte Steffens 'klamme' opslag: Nu gør kommunen noget ved det

Det var egentligt tænkt som en lille 'opsang' til Facebook-vennerne med et spinkelt håb om, at et par af dem måske ville dele opslaget.

storybild

Det tør dog siges, at potentialet var større. I dag har 1172 Facebook-brugere delt Steffen Overgaard Jensens opslag, hvor han opfordrer aarhusianerne til at passe mere på deres by. Sagen er nemlig den, at Steffen Overgaard Jensen var rystet over, hvor meget affald der lå i Aarhus' gader, så han tog en frysepose i hånden og satte sig for at undersøge, hvor hurtigt han kunne fylde den: Det tog ham 12 minutter - eller 11 og et halvt minut, som han selv siger:

- Det tog mig faktisk under 12 minutter, og det er jo grotesk. Det er faktisk pisse ulækkert. Jeg er lige gået på barsel, så jeg går mange ture med den lille, og i den forbindelse har jeg lagt mærke til, hvor meget skrald der ligger på gaden. Især fredag og lørdag morgen er det ekstremt, siger Steffen Overgaard Jensen til BT.

Aarhus-borgmester vil have forsikring mod plejekonkurser
Aarhus-borgmester vil have forsikring mod plejekonkurser

Siden han onsdag skrev opslaget, har tusinder delt det og flere har også kontaktet aarhusianeren for, i de fleste tilfælde, at støtte op om budskabet:

- Jeg har fået rigtig mange positive tilkendegivelser, og det hele er jo eksploderet. Det var bare et irritationsmoment, som jeg håbede folk ville dele, men nu magter jeg slet ikke at gå på Facebook, fordi det er fuldstændigt uoverskueligt, fortæller Steffen Overgaard Jensen.

Vandscootere og høj fart har været problem i årevis
Vandscootere og høj fart har været problem i årevis

Også en repræsentant fra Aarhus Kommune har kontaktet Steffen Overgaard Jensen og fortalt, at flere skraldespande vil blive sat op, og at man har flere tiltag parat.

Spørger man den nybagte far, skal der dog noget andet til:

- Det er tendensen og kulturen omkring, at det er okay, når man smider et cigaretskod på gaden, der er gal. Hvad ville folk sige, hvis jeg smed min søns lorteble på åben gade? Affald er affald.

Dette simple iPhone-trick løser frustrerende problem
Dette simple iPhone-trick løser frustrerende problem

Steffen Overgaard Jensen er ærgerlig over, at hans barndomsby flyder med affald, men det værste er næsten, at Aarhus i disse tider burde være ekstra ren og indbydende:

- Aarhus er kulturhovedstad i Europa, og det er en kæmpe chance for byen. Mange af dem, der kommer, er her kun et halvt til et helt døgn, og så skal de altså ikke føle, at de render i affald til knæene. Mange af dem kommer trods alt fra et sted, hvor man får 1000 kr. i bøde, hvis man smider noget på gaden, siger han.

LÆS OGSÅ: Eksperter advarer: Du må aldrig ignorere smerte de her steder

LÆS OGSÅ: Skæve arbejdstider skal give ret til penge til babysitter

LÆS OGSÅ: Enestående at skole sløjfer blå mandag for konfirmander

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Intense forhandlinger i Forligsen:...
bt.dk
Politiet med nye oplysninger i...
bt.dk
Kendt amerikansk skuespillerinde...
bt.dk
Dansk landsholdsspiller i mærkværdigt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx