Af Maria Christine Madsen - 01/02-18 10:08

Historien ingen kender: Her er skandale-prinsessens ukendte børnHistorien ingen kender: Her er skandale-prinsessens ukendte børn

Dronning Elizabeth har en lillesøster, som ikke ligefrem nyder samme respekt hos den engelske offentlighed.

storybild

ARKIVFOTO af Dronning Elizabeth (til højre) og prinsesse Margaret i 1943. (Billede: AFP PHOTO / DOMINIC WINTER AUCTIONEERS)

De fleste kender nok til den britiske dronning Elizabeth. Færre kender til hendes niece og nevø, som har levet et tilbagetrukket liv - væk fra mediernes søgelys.

Det skriver det norske medie seher.no.

Elizabeth var blot 25 år, da hun blev dronning af Storbritannien i 1952 og omtalt verden over.

I hendes skygge stod den fire år yngre søster Margaret Rose, som dog formåede at skabe sin egne overskrifter i pressen. Blandt andet fordi hun var glad for at feste, men i særdeleshed for sit kontroversielle forhold til den 15 år ældre officer Peter Townsend, der var skilt.

Det blev ikke set på med milde øjne, og i 1955 måtte hun bryde forholdet, fordi hun som tronarving ikke kunne gifte sig med en fraskilt mand.

Senere valgte hun at gifte sig med fotografen Anthony Armstrong-Jones, som i modsætning til Peter Townsend var på prinsessens alder.

ARKIVFOTO af David Armstrong-Jones og Sarah Chatto. (Billede: JUSTIN TALLIS)

Mens Margaret Rose dermed var meget i mediernes søgelys, forholder det sig lige omvendt med de to børn, som hun fik med fotografen - sønnen David og datteren Sarah.

I dag er Sarah Chatto 53 år og nummer 21 i arverækkefølgen. Selvom hun er dronningens niece, lever hun et stille og roligt liv med ægtemanden Daniel Chatto og deres to sønner, Samuel på 21 år og Arthur på 18 år.

Hun menes at være en af de mest afslappede og tilbagelænede kongelige, og hun foretrækker at tage offentlig transport eller cyklen, ligesom hun som den eneste gerne ankommer til Buckingham Palace til fods.

Ifølge de britiske medier har hun et meget nært forhold til sine royale familiemedlemmer - hun er blandt andet prins Harrys gudmor, og hun var en af brudepigerne, da prinsesse Diana blev gift med prins Charles i 1981.

Sarah og Daniel Chatto på deres bryllupsdag i 1994. (Billede: ADRIAN CLACK)

Sarah og Diana var næsten jævnaldrene, og de menes at have været tætte veninder.

I dokumentaren 'Elizabeth at 90: A Family Tribute', som blev sendt i 2016, kom det frem, at den britiske dronning holder meget af sin niece, som hun tilbringer meget tid sammen med. Særligt efter Sarahs mor - Margaret Rose - gik bort i 2002, blev de tætte.

Da faderen Anthony Armstrong-Jones, som moderen Margaret Rose blev skilt fra, da børnene var teenagere, døde i januar døde sidste år, var det sønnen David Armstrong-Jones, der overtog titlen som Lord Snowdon.

Sarah Chatto med sønnen Samuel. (Billede: JUSTIN TALLIS)

Han er i dag 56 år og nummer 18 i arverækkefølgen. Han er gift med Serena Stanhope, der er datter af jarlen af Harrington, og sammen har de to børn - sønnen Charles på 18 år og datteren Margarita på 15.

Han arbejder som succesfuld forretningsmand og har i 25 år drevet sit eget møbelselskab, LINLEY.

Som sin lillesøster lever han også et meget almindeligt liv, hvor han cykler på arbejde, og i weekenderne tager han gerne med familien til deres lille hytte i Gloucestershire, hvor de hygger med at se film og lave mad, når de ikke lufter hundene Shaggy og Smugde - hvilket han ikke er bange for at gøre i joggingtøj.

Dronning Elizabeth ses her med Serena Armstrong-Jones, nevøen David Armstrong-Jones og deres datter Margarita. (Billede: JUSTIN TALLIS)

Det fortalte han for seks år siden i et interview med The Telegraph.

»Jeg dedikerer søndage til at være sammen med Serena og børnene. Det er fantastisk at have en dag til at være stille, reflektere og grine sammen. Vi laver morgenmad sammen, og hvis vi er i Gloucestershire, kravler vi ind i en gammel Land Rover med vores hunde og kører ud for at gå en tur. Bagefter vil vi stege noget lækkert kød eller bage et eller andet,« fortalte han dengang og fortsatte:

»Om morgenen mandag cykler jeg på arbejde og føler mig helt klar på en ny uge. Og hvem ved, hvad den vil bringe med sig?«

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Millioner så OL-kys på direkte tv:...
bt.dk
Træn med Tanja: Interval- træning er IN
bt.dk
Efter rygter om affære med Løkke: Nu...
bt.dk
Lejlighed på 15 kvadratmeter solgt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx