Af Lars Dinesen - 14/06-15 22:35

Løkke: Førtidspensionister skal have mere i pensionLøkke: Førtidspensionister skal have mere i pension

Der er skavanker ved det nuværende system for arbejdsmarkedspensioner, mener statsministerkandidaten.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Flindt Pedersen Rasmus)

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, vil arbejde for, at folk på offentlig forsørgelse kan få højere ydelser, når de når folkepensionsalderen.

Han overvejer desuden at tvinge virksomheder, der ikke er overenskomstdækket, til at indbetale højere ATP-bidrag, skriver Politiken mandag.

Det er samtidig to af de centrale temaer, han ønsker at få arbejdsmarkedets parter til at undersøge i et sæt trepartsforhandlinger, hvis han bliver statsminister på torsdag.

Løkke har gennem valgkampen flere gange talt om, at der er skavanker ved det nuværende system for arbejdsmarkedspensioner.

LÆS OGSÅ: DA: Trepartsforhandlinger skal flytte folk i arbejde

Blandt andet fordi personer på offentlige ydelser ikke er dækket af de samme pensionsordninger som folk, der har betalt penge ind til pension gennem hele livet.

Han nævner førtidspensionister som eksempel på en gruppe på offentlig forsørgelse, der får et stort indtægtstab, når de når folkepensionsalderen.

- Så går de pludselig ned på den almindelige rå folkepension. Der må vi på en eller anden måde sikre, at også folk, der er på offentlig forsørgelse foretager en form for pensionsopsparing, mens de er på offentlig forsørgelse, siger Løkke til Politiken.

LÆS OGSÅ: Bullshit-barometer: Løkke kan 'sagtens' forestille sig en større offentlig sektor

Han problematiserer samtidig, at virksomheder, der "ikke har en arbejdsmarkedspensionsordning, får en konkurrencefordel i forhold til de gode overenskomstdækkede arbejdspladser".

Her nævner han konkret, at arbejdsgiveren skal udstyres med et ansvar for, at der spares op til pension.

LÆS OGSÅ: LA'er i gammelt læserbrev: 'Jeg gyser ved tanken om Løkke som statsminister'

- Hvis man ikke har en arbejdsmarkedspensionsordning, kunne det for eksempel være en idé, at man skulle foretage noget mere ATP-indbetaling, siger Lars Løkke Rasmussen til Politiken.

LÆS OGSÅ: Qvortrup: Fighter-Løkke kan vende valgresultat i den sidste uge

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx