Af Simon Boas,Jesper Vestergaard Larsen - 26/01-18 22:29

Finn efter dødsbrand: Jeg kunne have været dødFinn efter dødsbrand: Jeg kunne have været død

Det var meget tæt på for den 75-årige mand.

storybild

Branden, der natten til fredag kostede to mennesker livet på Christiania, kunne meget vel have kostet andre mennesker i ejendommen livet. Men en hurtig indsats fra en christianit blev muligvis afgørende for antallet af døde.

Sådan fortæller den 75-årige Finn Opera, der har boet på Christiania de sidste 20 år. Han blev vækket omkring klokken fire natten til fredag af sin egen datter, der ligeledes bor i den bebyggelse, som brændte.

»Hun råber, at der er brand, og jeg skal se at komme ud. Jeg kan se en masse røg, og så kan jeg se en anden nabo, der har hentet en stor vandslange for at slukke ilden,« fortæller Finn Opera, der kender den person, som boede i den brændende lejlighed.

Om det er den 58-årige mand, der efterfølgende blev fundet død i lejligheden, vides endnu ikke, ligesom identiteten på den mand, der sprang ud fra lejligheden og senere døde af sine kvæstelser, også er ukendt.

»Men hvis ikke den nabo havde været så hurtig med brandslangen og slukket branden, så havde jeg heller ikke været her i dag,« fortæller Finn Opera.

Det samme fortæller en anden nabo i ejendommen, som ikke ønsker sit navn frem. Han fortæller, at han i løbet af natten var oppe for at tisse, da han opdagede, at hans lejlighed var fyldt med røg.

Brandårsagen er fortsat ukendt, men fredag formiddag kunne efterforskningsleder Thomas Juhl oplyse, at man efterforsker sagen som et drab. Han vil imidlertid ikke oplyse de nærmere omstændigheder omkring den 58-årige mands død.

»Hvordan han er kommet af veje, kan jeg ikke oplyse. Den anden mand er sprunget ud fra 3. sal og ikke fra den brændene lejlighed. Vi formoder, at han er død er faldet, men vi mangler stadig at identificere ham,« fortæller han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stjerneadvokat om udvikling i Kim...
bt.dk
Kæmpe brøler: Billeder af Kim Walls...
bt.dk
Vidne i retten: Sådan opførte Peter...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx