Af - 05/03-14 09:08; Opdateret: 05/03-14 09:20

Hold øje med dit hashforbrug: Kommune lancerer hash-appHold øje med dit hashforbrug: Kommune lancerer hash-app

En ny app hjælper med at danne et overblik over brugerens hashforbrug. Det er en del af Helsingør Kommunes behandlingsindsats.

storybild

En ny app fra Helsingør Kommune hjælper brugeren med at holde styr på sit forbrug af hash. (Billede: Polfoto/GONZALES PHOTO EMIL HOUGAARD)

Helsingør Kommune har lanceret en app som holder øje med brugerens hashforbrug. Den digitale hash-bogholder, Hashtrack, er en del af kommunens indsats for at hjælpe unge ud af misbrug.

Næsten 1200 hashkøbere modtog sms fra politiet
Næsten 1200 hashkøbere modtog sms fra politiet

App'en fungerer på den måde, at de oplysninger som brugeren taster ind bliver lavet om til statistik. Det er så forhåbningen, at det kan være en øjenåbner for de unge, hvis forbrug er ved at blive alvorligt.

Hundredvis kørte fra Christiania med narko i blodet
Hundredvis kørte fra Christiania med narko i blodet

- Jeg tror, at mange unge mennesker går rundt og tænker 'neeej, jeg ryger ikke så meget. Jeg har styr på det.' Men virkeligheden kan ofte være en anden, og det håber vi, app’en kan afsløre for dem, siger Flemming Licht, der er projektleder i Helsingung ved Helsingør Rusmiddelcenter, der tager sig af kontakten til de unge, i en pressemeddelelse.

Politi: Frank Jensen skal ikke dyrke hash
Politi: Frank Jensen skal ikke dyrke hash

Ifølge Flemming Lichts vurdering er der i Helsingør Kommune omkring 500 unge mennesker i som har brug for professionel hjælp til at komme deres hashforbrug til livs.

Derfor får du fråder på af at ryge hash
Derfor får du fråder på af at ryge hash

- Langt de fleste af de unge, der prøver at ryge hash stopper af sig selv igen, eller får hjælp fra familie eller venner, hvis de kommer ud i et overforbrug. Men der er en gruppe på måske 500 mennesker, der har brug for professionel hjælp. Dem er vi klar til at hjælpe, lyder det fra Flemming Licht.

Han har store forventninger til det nye tiltag.

Professor: Gymnasierne har massive problemer med hash
Professor: Gymnasierne har massive problemer med hash

- Jeg tror og håber, at Hashtrack-app’en kan være med til at gøre unge mennesker opmærksomme på deres eget forbrug og samtidig opfordre dem til at søge behandling, hvis de oplever, det er svært at fastholde rygestoppet, siger han.

App'en kan hentes til iPhone og Android.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx