28/09-13 14:40

Regeringen vil have 'bandesikre' retssaleRegeringen vil have 'bandesikre' retssale

Nye retssale skal forhindre bandemedlemmer i at have muligheden for at true vidner og politi, siger justitsminister Morten Bødskov (S)

storybild

(Billede: Polfoto/AP)

Der skal opføres en særlig sikret retssal i tilknytning til Vestre Fængsel i København, så bandemedlemmer og hangarounds ikke kan true vidner, politibetjente eller andre.

Det fremgår af et lovforslag, som justitsminister Morten Bødskov (S) fremsætter, når Folketinget åbner tirsdag den 1. oktober. Politiet bruger enorme ressourcer på sikkerhed i de store rocker- og bandesager, påpeger han.

- Vi har set nogle optrin, som har været fuldkommen uacceptable. Det handler om, at sagens parter - forsvarere, anklagere, vidner, dommere, domsmænd - kan føle sig trygge.

LÆS OGSÅ: Fængsler skal holde bedre øje med imamer

- De skal være sikre på, at dette godt nok er en alvorlig sag,. Men det skal ikke betyde, at sagen ikke kan foregå uden, at man skal have kæmpestore sikkerhedsopbud fra politiet, som vi har set i nogle sager, siger Morten Bødskov.

Han har blandt andet bedt Rigsadvokaten, Rigspolitiet og Kriminalforsoren vurdere regler for prøveløsladelse. Det sker i lyset af forårets blodige krig mellem rockere og indvandrerbander, påpeger han.

- Er der de værktøjer i værktøjskassen, som der skal være? Og er de skarpe nok? Vi ser på hele paletten blandt andet vilkår for prøveløsladelse. Det vil man se, når regeringen kommer med lovforslaget til efteråret, siger Morten Bødskov.

LÆS OGSÅ: Trods nødråb: Politiet har styr på Vollsmose-ballade

Spørgsmål: - Har du betænkeligheder ved retssikkerheden?

- Det skal selvfølgelig foregå på en ordentlig måde. Jeg kan forsikre, at det kommer til at spille efter reglerne, siger justitsministeren.

Han roser politiets "fremragende" indsats, hvor tusinder er visiteret, hundreder er varetægtsfængslet, og fængselsbetjente har arbejdet hårdt.

- Vi ser på forebyggelse, initiativer mod den hårde kerne og stærkere initiativer for exit-arbejdet (kriminelle, som forlader miljøet), påpeger Morten Bødskov.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Per undrer sig: Mor har været død i 9...
bt.dk
Skærpet mistanke: Udbredt kemikalie...
bt.dk
Beredskabsstyrelsen advarer grill- og...
bt.dk
Verdenskendt popstjerne deler frækt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx