17/03-18 13:54

En BMI over 25 er ikke farlig - du har måske et meget værre problemEn BMI over 25 er ikke farlig - du har måske et meget værre problem

BLOG: Det er langt vigtigere at være i form end at være slank.

storybild

Foto: Linda Kastrup

BT kunne forrige uge fortælle, at mere end hver anden borger i Danmark vejer for meget. Man kan dog spørge, hvad der er for meget.

Påstanden bygger sikkert på, at mere end halvdelen har en BMI på mere end 25. Men er det for meget? Det beror jo på, hvad man synes er vigtigt. Ser man på dødeligheden, er den lavest blandt dem, som har en BMI på lidt over 25, og man skal op over 30, for dødeligheden er højere, end den er for dem med en BMI på 20.

Det er fører til unødig bekymring, at kalde BMI mellem 25 og 30 for sundhedsskadelig, og det fører sandsynligvis til flere nyttesløse slankekure, som ikke gavner sundheden. Det forholder sig sådan, at har man først opnået en given vægt, er det for de allerflestes vedkommende ikke muligt at komme af med kiloene.

I stedet for at bekymre sig så meget om vægten burde man vælge at være fysisk aktiv, hvis det er sundhed, man vil opnå. Fysisk inaktivitet er langt mere sundhedsskadelig end moderat tykhed.

Typisk var artiklen (i netudgaven) illustreret med en person, som spiste slik, hvor man kun kunne se en meget stor mave. Når hovedet kappes af i billedet, er det sandsynligvis, fordi avisen anser, at man ikke skal udstille personen. Det er samtidig et klart budskab til de tykke om, at deres tilstand er skamfuld.

Man kunne i stedet have valgt en smilende tyk kvinde med smukt tøj, så havde man sendt et budskab om, at tykhed kan være attraktivt, og i hvert fald ikke noget man skal skamme sig over.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Venstre maler partiet grønt: 'Det er...
bt.dk
Glemte et gratis æble i sin taske: NU...
bt.dk
29-årig tv-kok Matt Campbell død...
bt.dk
Patrick Nielsen om boksebrag mod...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx