Af - 27/10-16 21:43

Tipspenge betalte ministeriets wifiTipspenge betalte ministeriets wifi

Da der i 2013 blev etableret trådløst internet i Kulturministeriet for 470.000 kroner, så tog man pengene fra penge fra tipsmidler til gode formål. SF vil nu grille minister

storybild

(Billede: Scanpix)

Når du køber et skrabelod fra Danske Spil, så får du at vide overskuddet går til “gode formål.”

Siden 1960’erne er et meget stort antal millioner fra tipsmidlerne dog havnet i en konto hos Kulturministeriet, der blandt andet har brugt det til at betale ministeriets udgifter. Sidste år blev der uddelt 19 millioner kroner, hvor Bertel Haarder uddelte de fem.

Dette gav Statsrevisorerne i juni skarp kritik af kulturministeriet for - da ministeriet ikke havde fortalte om puljerne, så andre kunne søge og de blev brugt til drift af ministeriet, hvilket er “i strid med forventningerne hos Danske Spils kunder om, at overskuddet fra spil med videre går til almennyttige formål, herunder idræt og kultur."

Metroxpress har fået aktindsigt i millionudgifterne.

Til et samråd forsvarede Bertel Haarder.

“At tale om pengene er brugt på computere har altså simpelthen intet på sig.”

Men det har det. En regning viser, at i oktober 2013 bliver 470.000 kroner af tipsmidlerne brugt til at købe trådløst internet i selve ministeriet.

To millioner bliver brugt på administrative it-systemer og 368.000 kroner til Microsoft-pakker til det Kongelige Teater.

Endeligt bliver der i 2015 købt nyt it-system for 4.4 millioner, 2.6 millioner på digital kommunikation som ministeriets hjemmeside og to millioner til løn af it-ansatte.

Venstrefløjen stiller nye spørgsmål.

“Intet er det er jo godgørende formål, men er ren drift,” siger Orla Hav, S.

Mens SFs Jacob Mark siger:

“Det virker som om Bertel Haarder ikke forstår kritikken. Det han siger er ikke sandt. Vi vil derfor spørge ham om det i Folketingets spørgetime,” siger han.

Bertel Haarder sagde til metroxpress i går, at it-udgifterne vedrører hans forgængere.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx