Af - 26/12-14 13:26; Opdateret: 14/01-15 13:14

Nanna og Mads blev gennembanket med kæder juleaftenNanna og Mads blev gennembanket med kæder juleaften

Nanna og kæresten Mads var på vej hjem fra julemiddag, da de blev overfaldet med jernkæder lige foran deres egen hoveddør.

Bildstrecke im Grossformat »

Juleaften endte med alt andet end familiehygge for den 23-årige Nanna Skovmand og hendes kæreste Mads.

Da de omkring midnat var på vej hjem fra julemiddag, blev de nemlig overfaldet af flere mænd lige ved deres egen opgang på Vesterbro i København. Det beskriver Nanna i et opslag på Facebook, der i skrivende stund er blevet delt mere end 5.000 gange.

Hun har uddybet den voldsomme episode over for metroxpress:

- Min kæreste og jeg kommer gående hjem, da vi ser en ung indvandrerdreng cykle forbi. Vi kiggede bare på ham, men han bliver meget konfliktsøgende og blev ved med at spørge, hvad vi gloede på. Han siger, at han vil stikke Mads og slår ham oveni hovedet med en flaske, forklarer Nanna til metroxpress.

Mens Nannas kæreste bliver overfaldet, kommer der pludselig yderligere tre til fire personer løbende op fra en kælder tæt på parrets hoveddør.

- De har tunge jernkæder med, som de slår Mads med, og de sparker ham, så han kommer ned at ligge. Han råber, at jeg skal løbe min vej, men han kan ikke forsvare sig, så jeg griber ind. Ham, der startede det, slår mig i baghovedet tre-fire gange med en kæde, så det hele sortner for mig, siger Nanna.

Hun gætter på, at det hele nok kun har varet fem minutter. Pludselig forsvinder de unge overfaldsmænd og kort efter kommer politiet, som naboerne har ringet efter.

e.Natten ender på Rigshospitalets Traumecenter, hvor Nanna er indlagt i ti timer:

- Jeg er blevet limet to steder i baghovedet, min læbe er flækket, og jeg har fået 16 sting. Jeg skal have plaster på i et år for at være sikker på, at såret heler pænt.
Jeg har mistet en tand, og to er løse, og har sår efter kæden i ansigtet. De har kun slået os i hovedet, fortæller hun om den skræmmende oplevels

Kæresten Mads har også sår og buler, men har haft bedre held til at værge for sig.

Parrets måtte aflyse deres julefrokoster i Jylland, da Nanna skal holde sig i ro.

- Jeg har det værre end Mads. Jeg er forskrækket, og det giver så lidt mening. Jeg kunne ikke have gjort noget for at undgå det. Jeg er blevet overfaldet ude foran min egen dør, så selvfølgelig føler jeg mig utryg, men jeg vil heller ikke have, at det skal være sådan, at jeg ikke tør bevæge mig udenfor, siger hun til metroxpress.

- Jeg sidder tilbage med en masse spørgsmål, hvorfor? Hvorfor os? Hvad er meningen med denne grove vold?, skriver Nanna på Facebook.

Københavns Politi bekræfter, at politiet modtog en anmeldelse den 25. december klokken 00.11 og efterfølgende rykkede ud til adressen.

De efterlyser to mænd i forbindelse med overfaldet, forklarer efterforskningsleder Peter Steffensen til metroxpress.

- Vi efterlyser to mænd: en mand på 16-17 år af somalisk baggrund iført lyseblå hættetrøje og hvide sneakers. Den anden mand er muligvis også somalisk, 16-17 år, skaldet, iført sort dynejakke, hvid hættetrøje, lyse jeans og mørke sko.

Har man oplysninger i sagen, skal man henvende sig til Københavns Politi på telefonnummer 33141448.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx