Af Katrine Frederikke Wandrup - 25/10-17 09:05

7-årige Sissel har benproteser: Sådan fik hun kørekort i Legoland7-årige Sissel har benproteser: Sådan fik hun kørekort i Legoland

Benproteser er blot et lille bump på vejen, når man er syv år gammel og gerne vil have et Legoland-kørekort. Personalet bliver nu rost på sociale medier for deres hjælp.

Sissel

Øverst i artiklen kan du se en video af Sissel, der kører rundt på trafikbanen i Legoland Billund.

Søndag fik Sissel Svanborg Stauersbøl opfyldt et af sine største ønsker, da hun besøgte Legoland Billund med sin veninde og hendes mor. Hun fik sit Legoland-kørekort på trods af, at hun på grund af sine benproteser ikke kan træde på bremsen eller speederen i de små elbiler.

Den lille gruppe besøgte Legoland sammen med fem andre personer, der alle havde mødt hinanden gennem en facebookgruppe, hvor man kan danne venskaber. En af disse personer var Martin Møller Zeissler. Han var i Legoland sammen med sin datter, som er nogenlunde jævnaldrende med Sissel.

Gruppen brugte ti timer i forlystelsesparken, og som så mange andre børn, så ville alle de små piger gerne have et Legoland-kørekort, som man kan få ved at køre små eldrevne biler rundt på en bane med lyskryds, rundkørsler og tankstationer.

Sissel er født uden underben og har netop fået nye benproteser. Det er hendes syvende par, og hun er i øjeblikket i genoptræning for at lære at gå med det nye knæled.

Brugte pausen

Men det holdt ikke Sissel tilbage. Hun ville også gerne have et Legoland-kørekort, ligesom de andre børn.

»Da vi kommer op til billetlugen, sidder en sød kontrollør. Vi spørger hende, om Sissel også kan komme til at tage et kørekort, men fordi hun har benproteser, kan hun ikke bruge gassen og bremsen på de elektriske biler,« fortæller Martin Møller Zeissler og fortsætter:

»Sissel sidder og følger med i samtalen, og selvom hun er helt stille, så kan jeg se på hende, at hun meget gerne vil køre med. Derfor spørger vi, om hun måske kan få lov til at køre med på sin scooter, fordi den jo er eldreven ligesom bilerne.«

Kontrolløren ser lidt tvivlsom ud, men træffer så en beslutning. Hun siger, at Sissel ikke kan køre sammen med de andre børn, fordi banen var for fyldt til elscooteren, men at hun kunne køre med personalet bagefter.

Så personalet bruger deres pause på at ræse rundt sammen med Sissel, og det er ikke kun billetkontrolløren, det er alt personalet på trafikpladsen. De leger med hende og jagter hende endda i den lille eldrevne politibil, men de har ikke en chance for at følge med elscooteren.

Ekstraordinært

Sissel endte naturligvis med sit kørekort, og det betyder rigtig meget for både hende og hendes mor.

»Hun var super glad, da hun kom hjem. Jeg havde aldrig troet, at hun ville få Legoland-kørekortet, når hun ikke kunne bruge pedalerne. Hun var glad på en helt anden måde, jeg ved næsten ikke, hvordan jeg skal beskrive det. Men det var stort,« siger Sissels mor, Lisa Svanborg Stauersbøl.

Hun havde allerede fået beskeden om, at Sissel havde fået kørekortet inden, for morens veninde, som Sissel var af sted med, ringede til hende, mens pigen drønede rundt på banen.

»Jeg tudede, da jeg fik opkaldet. Jeg havde aldrig troet, at hun ville få lov eller få tiden.«

Netop personalets ekstraordinære behandling af Sissel får mange rosende ord fra både Martin Møller Zeissler og Lisa Svanborg Stauersbøl.

»Jeg vil gerne sende en tanke til billetkontrolløren, som kunne se ud over begrænsningerne. Det er sådan noget der efter min mening gør, at vi har et velfungerende samfund. Og så synes jeg det er fantastisk, at der er sådan nogle dedikerede medarbejdere, der gerne bruger deres pause for at gøre en lille pige glad,« siger Martin Møller Zeissler.

»Legoland er gode til at gøre det umulige muligt. Vi er kommet der meget, og jeg kan med sikkerhed sige, at det er den forlystelsespark, der gør mest for personer med handikap ud af alle dem, vi har været i,« afslutter Lisa Svanborg Stauersbøl.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Prins Harry har valgt sin forlover...
bt.dk
Forhandlere er gået hjem: Her er...
bt.dk
Markant profil i hårdt angreb på sit...
bt.dk
Nægtede at følge...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx