Af Lars Dinesen - 17/10-14 07:06

Danske officerer flygter i stor stil fra forsvaretDanske officerer flygter i stor stil fra forsvaret

Officerer vender ryggen til det danske forsvar. Og det er et aktivt fravalg - ikke fordi de civile job lokker.

storybild

(Billede: Polfoto/BIDSTRUP STINE)

Officerer i det danske forsvar har mistet tilliden til ledelsen, de efterlyser ærlighed og anerkendelse og har behov for en bedre balance mellem familie og karriere.

Derfor er antallet af officerer, der har forladt forsvaret eller søgt orlov uden løn det seneste år steget til 118 personer. Det er 50 procent flere end forudset af forsvaret selv, skriver Berlingske.

I to undersøgelser foretaget af officerernes fagforening HOD står det samtidig klart, at officererne aktivt vælger forsvaret som arbejdsplads fra.

19 unge tvunget i militæret
19 unge tvunget i militæret

Hver tredje af de officerer, der har forladt forsvaret, oplyser således, at de ikke har forladt forsvaret til fordel for et civilt job, men at årsagen til deres afgang først og fremmest er et fravalg af forsvaret.

- Dette resultat ligger meget godt i tråd med tidligere afgangsundersøgelser, der viste, at officererne ikke nødvendigvis tilvalgte noget nyt, men fravalgte forsvaret som arbejdsplads, skriver HOD i en kommentar til Berlingske.

Et stort antal fratrådte officerer peger på, at der er mistillid til ledelsen. "Jeg stoler ikke længere på min arbejdsgiver" er det udsagn, der scorer højest blandt 20 forskellige svarmuligheder.

Bliver ikke vedligeholdt: Forsvarets biler holder stille
Bliver ikke vedligeholdt: Forsvarets biler holder stille

Halvdelen siger, at de ikke føler sig tilstrækkeligt inddraget i deres karriereudvikling, mens hver femte giver lønnen skylden for at forlade forsvaret.

I civile job kan officererne samtidig undgå den "geografiske usikkerhed" og være sammen med familien.

Forsvarsforliget i 2012 ændrede uddannelser i forsvaret og skar både i tillæg og ansættelsesvilkår. Og det kan muligvis være en del af forklaringen, erkender Venstres forsvarsordfører, Troels Lund Poulsen, der var med til at indgå forliget.

Forsvarets skandalehelikoptere følger endelig planen i Afghanistan
Forsvarets skandalehelikoptere følger endelig planen i Afghanistan

- Jeg er bekymret for, om man tager det tilstrækkeligt alvorligt, hvad der sker i officerskorpset. Man skal ikke være bleg for at se på, om der er noget i det meget store forlig, vi indgik, som har fået større konsekvenser end forudset, siger han til Berlingske.

LÆS OGSÅ: Thorning vil lade forsvaret betale for indsats mod IS

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Trump aflyser møde med Nordkorea: Læs...
bt.dk
Solgt i hele landet: Spis ikke denne...
bt.dk
DMI bekræfter rekord: Aldrig før har...
bt.dk
Onkel dømt for voldtægter af seks børn
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx