Af Ritzau - 16/09-16 13:52

Kommentator: Regering vil ikke tabe valget på boligskatKommentator: Regering vil ikke tabe valget på boligskat

Regeringen skyder vurdering for ikke at miste boligejere som vælgere, mener politisk kommentator Hans Engell.

storybild

Regering har udskudt en nyt system for ejendomsvurderinger, indtil den ved, om der udskrives valg. Regeringen vil ikke udfordre boligejerne, mener politisk kommentator Hans Engell. (Billede: Scanpix/Linda Kastrup)

Regeringen har i selvforsvar udskudt den nye ejendomsvurdering, som før hastede så meget. Det vil være rent selvmord at gå til valg på et udspil, som kan hæve vurderinger i de borgerlige bastioner omkring Aarhus og nord for København.

Det vurderer politisk kommentator, Hans Engell.

Regeringen har udskudt vurderingerne, indtil det står klart, om vi får folketingsvalg i stedet for en økonomisk aftale om 2025-planen.

- I samme øjeblik udspillet er fremlagt, vil samtlige boligejere sætte sig ned og regne på, hvad det betyder for mig. Nogle får en ordentlig afklapsning, siger Hans Engell.

- I de store blå kommuner: Frederiksberg, Gentofte. Hørsholm og Lyngby-Tårbæk må man regne med ordentlige stigninger. Der venter et mega slagsmål. Og i denne sag har Liberal Alliance og De Konservative valgt at stå helt af.

Derfor vil Venstre stå helt alene med ansvaret, selv om Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti byder sig til. De borgerlige partier vil ikke tabe kommunalvalget i 2017 i blå kommuner ved Aarhus og København på grund af den sag, påpeger Hans Engell.

- Derfor er Løkke henvist til at lave en løsning med DF og de røde. Problemet er bare: Hvad siger borgerlige borgmestre og byrådsmedlemmer i hovedstaden, Aarhus og Odense? Derfor har regeringen slået alle bremser i, siger Hans Engell.

I opposition ville Lars Løkke Rasmussen (V) ikke hjælpe statsminister Helle Thorning-Schmidt (V) med ny ejendomsvurdering. Nu rækker Socialdemokraterne hånden ud, men vil helt friholde den almennyttige sektor, forklarer han.

Planen vil være voldsomt upopulær. 9 milliarder ud af 24 milliarder kroner skal kompensere boligejere, som har betalt for meget skat. Så svinder rentefradraget ét procentpoint per år. Endelig vil mange boliger blive vurderet meget højere, mener Hans Engell.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx