Af - 09/01-14 18:19; Opdateret: 10/01-14 06:25

Michelles børnecheck skæres: Træt af at dele udMichelles børnecheck skæres: Træt af at dele ud

43.000 danskere bliver skåret i deres børnecheck, fordi de tjener for meget. En af dem er 41-årige Michelle Hviid, som er træt af ændringen.

storybild

Michelle Hviid har grundlagt datingkonceptet Running Dinner. Hun er træt af, at folk, der tjener godt, nu skal have mindre i børnecheck, og frygter, at det vil begrænse folks skabertrang. (Billede: Polfoto/Jacob Ehrbahn/arkiv)

- Det er sindssygt at straffe dem, der føder de børn, der skal sikre vores fremtid.

Sådan lyder det fra foredragsholder, forfatter og direktør Michelle Hviid, der er en af de 43.000 danskere, der på grund af nye regler får mindre i børnecheck fra i år.

Lise gik glip af 20.000 kr. - hun tjekkede ikke e-boks
Lise gik glip af 20.000 kr. - hun tjekkede ikke e-boks

Hendes to børn kommer ikke til at mangle gummistøvler eller gå sultne i seng, understreger hun, for hun tjener godt – og netop derfor bliver hendes børnecheck beskåret. Men hun forstår ikke, at man skal rammes på pengepungen, fordi man tjener godt:

- Det er en balance for mig, at jeg arbejder meget, men til gengæld får mulighed for andre ting, for eksempel at rejse med mine børn. Den balance bliver forrykket, og hvorfor skal jeg så blive ved med at knokle på livet løs?, spørger hun.

Velfærd må ikke blive sovepude
Michelle Hviid siger selv, at hun er 'totalt for velfærdssamfundet' og gerne vil hjælpe mennesker, der har brug for det, men advarer samtidig mod, at velfærdssamfundet kan blive en sovepude:

- Jeg stikker ikke af fra min del af regningen, men det er problematisk at den sult, der skal tændes i unge mennesker, ikke bliver det, fordi forskellen mellem at gøre en masse og ikke at gøre noget bliver mindre. Det fjerner folks skabertrang, mener hun.

Monopol lammer nye iværksættere
Monopol lammer nye iværksættere

- Der er ikke noget, jeg hellere vil, end at hjælpe folk, der har brug for det. Men jeg er træt af altid at stå på den side af bordet, hvor jeg skal dele ud.

R: Fair prioritering
De Radikales finansordfører Sofie Carsten Nielsen kalder til gengæld ændringer for 'en fair måde at prioritere vores velfærd':

- Når man bidrager til velfærden ved at arbejde og lægge en del timer, skal man også kunne se, at det giver noget igen, og det er jo blandt andet derfor vi har gode daginstitutioner og gode skoler. Den kvalitet vil vi gerne holde i fremtiden, og derfor er vi nødt til at prioritere. Derfor har vi lavet en indtægsregulering for de ret velstående forældre, forklarer hun.

Velfærd i fremtiden? Den betaler du selv
Velfærd i fremtiden? Den betaler du selv

Ændringerne berører familier, hvor mindst den ene forælder tjener mindst 712.600 kroner om året. Det gør sig gældende for 43.000 modtagere af børnechecken, mens 5.000 modtagere tjener så meget, at de helt mister børnechecken, oplyser pensionsgiganten ATP til Ritzau.

Hvis du er blandt de ramte får du direkte besked fra Udbetaling Danmark.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kriminel søn får sin familie smidt ud...
bt.dk
Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Dramatiske scener: Storbrand på hotel...
bt.dk
Biolog advarer hundeejere: Pas på,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx