Af Ritzau - 28/04-16 23:15; Opdateret: 28/04-16 23:26

Pasleverandør erkendte ulovlig aftale tilbage i 2012Pasleverandør erkendte ulovlig aftale tilbage i 2012

Aftaler på markedet for pasfoto var i strid med konkurrencereglerne, lød det fra firmaet selv for år tilbage.

storybild

Tilbage i 2012 stemplede firmaet bag de kartellignende aftaler om pasfotos andre dele af aftalerne som værende "i strid med konkurrencereglerne". (Billede: Free/Deleuranfoto)

Hidtil har firmaet bag de tvivlsomme og kartellignende aftaler på markedet for pasfotos afvist Konkurrencestyrelsens påstande om ulovligheder. Men tilbage i 2012 stemplede de selv andre dele af aftalerne som værende "i strid med konkurrencereglerne".

Det viser interne dokumenter, skriver Berlingske.

- Konklusionen er ganske klar: Aftalen er på flere punkter i strid med konkurrencereglerne.

Så entydigt lød dommen over de omstridte aftaler mellem de danske fotohandlere og kommunernes primære leverandør af pasløsninger, firmaet Scan-Tech, tilbage i 2012.

Og afsenderen af den kontante vurdering var Scan-Techs egen advokat og daværende bestyrelsesformand, Andreas Christensen. Det fremgår af interne mail og notater, som Berlingske er i besiddelse af.

Andreas Christensen har ellers - sammen med direktøren for Scan-Tech Sikkerhedssystemer - flere gange de seneste dage hævdet, at aftalen med fotohandlernes forening, Dafo, var fuldt lovlig.

Det skete, efter at Berlingske mandag kunne fortælle, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i en foreløbig rapport karakteriserer samarbejdet som et ulovligt kartel med prisaftaler, kundedeling og overpriser på pasfotos til følge.

- Der er efter min mening ikke noget juridisk at komme efter for Konkurrencestyrelsen, lød forsvaret fra Andreas Christensen til Berlingske, mens direktør Bjarne Jensen erklærede, at "Vi har handlet i overensstemmelse med reglerne".

Men tilbage i 2012 var firmaets syn på sagen altså tilsyneladende en anden. Dengang pegede parterne tværtimod på, at elementer i aftalerne var på kant med andre dele af Konkurrenceloven.

LÆS OGSÅ: Tvivlsomme prisaftaler har gjort pas og kørekort dyrere

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'I folkeskolen blev vores små sedler...
bt.dk
Hareide-kriger skadet før VM: Det,...
bt.dk
LIGE NU: 24-årige Casper i ekstremt...
bt.dk
Har du set den? Her er årets bedste...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx