Af Webstud/AS - 17/11-17 08:35

Dansk skole beklædt med solceller hyldes af amerikansk medie: - Det er smuktDansk skole beklædt med solceller hyldes af amerikansk medie: - Det er smukt

Det amerikanske netmedie Mashable er faldet pladask for en af Nordhavns nye bæredygtige bygninger, der udover at være en skole til børn mellem tre og 19 år, er et af Danmarks største solcelleanlæg integreret i en bygning.

storybild

Når eleverne i Copenhagen International School tager til skole om morgenen, er det ikke længere i hjertet af Hellerup på en trafikeret hovedvej.

I stedet er børnene siden starten af året blevet mødt af et bilfrit landskab i Nordhavn med boldbaner og skaterramper, samt synet af skolebygningens havblå solcellepaneler, der imiterer bølgernes bevægelser.

Et stenkast væk har C. F. Møller opført en ny havnepromenade til brug for skolens elever små 1000 elever samt Nordhavns beboere, som kan dyrke alverdens former for vandsport på Øresund.

Skolen består af fire tårne - et for hvert klassetrin; børnehave, grundskole, mellemskole og gymnasium - omkranset af 12.000 solcellepaneler, der producerer nok elektricitet til at dække halvdelen af det årlige forbrug.

C. F. Møller Arkitekter har imponeret mediet Mashable, som kalder solcellepanelerne smukke. CIS er et af Danmarks største bygningsintegrerede solcelleanlæg.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

NU blomstrer kirsebærtræerne - se det...
bt.dk
Yes! Godt nyt til alle NCIS-fans
bt.dk
Ny tendens ved aftenbordet:...
bt.dk
Vidste du det? Det sker der med dine...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx