Af Agnete Finnemann Scheel - 23/10-15 13:11; Opdateret: 23/10-15 13:33

Dansk Folkeparti får bøde i injuriesag om annonceDansk Folkeparti får bøde i injuriesag om annonce

Dansk Folkeparti idømmes bøde i injuriesag om annonce, hvor knap 700 personer blev kædet sammen med en "fare for Danmarks sikkerhed".

storybild

Dansk Folkepartis landsmøde i Herning. Jyske Bank Boxen. Thulesen taler kl. 11.15 lørdag.... (Billede: Brohus Anders)

Dansk Folkeparti er fredag eftermiddag blevet idømt en bøde i en injuriesag om en annonce, hvor knap 700 personer blev kædet sammen med en "fare for Danmarks sikkerhed". Dommen er faldet i Københavns Byret.

Ud over bøden som lyder på ti dagbøder à 1000 kroner, skal partiet betale 10.000 kroner til hver af de 15 personer, som har sagsøgt partiet i sagen. Beløbet dækker erstatning for såkaldt tort.

LÆS OGSÅ: Advokat: Ingen er skadet af terror-annonce fra DF


LÆS OGSÅ: DF i retten for 'krænkende annonce'

I sagen har 15 personer sagsøgt Dansk Folkeparti i forbindelse med en annonce, hvor partiet gengav navnene på 685 personer under overskriften: "Én på listen er til fare for Danmarks sikkerhed".

Årsagen var, at PET havde mistanke mod én af de nævnte, og partiet ville med annoncen problematisere, at en mistænkt kunne opnå statsborgerskab.

Men en række af de andre personer, som stod på listen, ville ikke finde sig i at blive nævnt i den sammenhæng. De følte sig krænkede og anlagde derfor en privat straffesag mod partiet.

LÆS OGSÅ: Q om Thornings nye kampagne: Lige så 'tough' som DF

Også partiformand Kristian Thulesen Dahl (DF) blev sagsøgt, men retten har valgt at frifinde ham. Det samme er tilfældet for Den Danske Forening, som også har været sagsøgt.

LÆS OGSÅ: DF i Facebook-brøler: Fjerner Muhammed-joke

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx