Af - 27/04-16 09:00; Opdateret: 27/04-16 09:32

Kun adgang for muslimske piger: Borgmester raser over svømmehalKun adgang for muslimske piger: Borgmester raser over svømmehal

Hovedstadens Svømmeklub har sløret vinduer og kønsopdelt svømmetimer for at få flere unge muslimske piger til at svømme og få lidt motion. ‘Vanvittigt’, lyder det fra borgmester.

Bildstrecke im Grossformat »

metroxpress vil gerne i kontakt med en ellere flere personer, der går til kønsopdelt svømmetræning. Går du selv, eller kender du nogen, der gør det. Så hører vi gerne fra dig. Send os en mail på amb@mx.dk.

Slørede vinduer, kønsopdelt svømmetræning og indkøb af de såkaldte ‘burkinier.’ Det er hvad Hovedstadens Svømmeklub har indført for at få flere lokale muslimske piger til at begyndte til svømning. Og det har virket. Men DF-borgmester er ikke enig i metoden.

Det skriver BT.

Føtex forsvarer kritik af kønsopdelt legetøj: - Det er ligesom i tøjafdelingen
Føtex forsvarer kritik af kønsopdelt legetøj: - Det er ligesom i tøjafdelingen

Svømmehallen ser deres projekt som en succes og er godt tilfredse med tilstrømningen af de unge piger.

- Vi er gået fra nul til flere hundrede piger på tre år og er lykkedes med at få skabt et svømmetilbud til en målgruppe, som ellers er svær at få til at svømme på grund af religion, siger Lars Sørensen, direktør i Hovedstadens Svømmeklub (HSK), til BT.

På trods af den målbare succes er kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune, Carl Christian Ebbesen (DF), ikke enig i svømmehallens metoder.

Flere hundrede muslimer i kønsopdelt demonstration på Nørrebro
Flere hundrede muslimer i kønsopdelt demonstration på Nørrebro

- Det er helt vanvittigt at efterkomme de her krav. Der er desperat mangel på svømmehaller, og så skal vi altså ikke lukke dem ned ved at putte sorte gardiner for vinduerne og sige ‘kun for piger’ for at imødekomme nogle religiøse fanatikeres ønsker, siger Christian Ebbesen til BT.

I Folkeoplysningsudvalget er Enhedslistens Rikke Lauritsen ikke enig i Christian Ebbesens kritik og siger, ifølge BT, at han ‘skal slappe en smule af.’

LÆS OGSÅ: Svømmehal nægter mænd adgang på kvindernes kampdag

LÆS OGSÅ: Muslimske piger kontrollerer og sladrer om hinanden

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Gade i Indre By i København skifter navn
bt.dk
Netbutik i hård modvind: Kunder på...
bt.dk
Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Voldsmand fra tog efterlyses: Har du...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx