Af - 20/05-14 18:54

Bliver ny domstol dyrt bekendtskab eller kan vi score kassen?Bliver ny domstol dyrt bekendtskab eller kan vi score kassen?

Regeringen har ikke undersøgt, om Danmark vil tjene penge på den europæiske patentdomstol, eller om den bliver en dårlig forretning set med danske øjne.

storybild

DF's Morten Messerschmidt (til venstre) er imod den europæiske patentdomstol, men socialdemokraten Henrik Sass (til højre) mener, at kritikken er useriøs. (Billede: Polfoto/arkiv)

Den europæiske patentdomstol, som danskerne skal til folkeafstemning om på søndag, vil ifølge en rapport være en dyr bekostning for Polen, der derfor har trukket sig fra den fælles domstol.

I Danmark har man dog ikke fundet anledning til en lignende rapport, og det vækker undren hos skeptikerne.

Helle Thorning: Nej ved EU-afstemning kan alligevel blive til et ja
Helle Thorning: Nej ved EU-afstemning kan alligevel blive til et ja

- Jeg begriber ikke, hvordan man kan tilslutte sig uden at have indhentet større viden. Særligt når man kan se, at andre lande har taget konsekvensen, udtaler Enhedslistens Pernille Skipper.

- Det virker meget mærkeligt at lave en så omfattende reform uden at have en konkret idé om de økonomiske konsekvenser, siger Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt til Ritzau.

Ja eller nej? Hver tredje aner ikke hvad de skal stemme
Ja eller nej? Hver tredje aner ikke hvad de skal stemme

Men at domstolen vil koste kassen for polakkerne er ikke så relevant for danske forhold, understreger professor i innovationspolitik på CBS Susana Borras over for Information:

- Det, man beskytter med patenter, er investeringer for millioner i forskning. Det har vi meget af i Danmark, siger hun.

EL anbefaler et klart nej til EU-patentdomstol
EL anbefaler et klart nej til EU-patentdomstol

Sidste år ansøgte danske virksomheder om 35 gange så mange patenter pr. indbygger som polske, og erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) holder da også fast i, at et ja til patentdomstolen er godt for danske arbejdspladser. Han langer især ud efter Dansk Folkeparti, der efter hans opfattelse oprindeligt var positive over for domstolen:

- Det går imod danske lønmodtageres interesse, når Morten Messerschmidt siger nej til Patentdomstolen. Det varetager kun én interesse, og det er Dansk Folkepartis populisme – på bekostning af danske virksomheder og lønmodtagere, udtaler ministeren.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se videoen: Fagboss i voldsomt...
bt.dk
Ambassadør for E-løbet:...
bt.dk
Midt i dansk detailkrig: Medie - nu...
bt.dk
To drenge ramt af bil i voldsom...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx