09/09-13 06:25

Mænd kører bedre bil end kvinder - mener de selvMænd kører bedre bil end kvinder - mener de selv

Mænd synes selv at, at de er markant bedre bilister end kvinder. Særlig øst for Storebælt er tilliden til egne evner bag rattet stor.

storybild

(Billede: Linda Johansen/ Polfoto)

Danmarks bedste bilist må være en mand fra Sjælland!

Det må man kunne udlede af en ny undersøgelse, som YouGov har foretaget for bilmærket Seat, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Der er således markant forskel på, hvor dygtige bilister, vi selv synes, vi er.

Øst for Storebælt hævder 45-50 procent af være bedre bilister, mens det tilsvarende tal vest for Storebælt er 36-40 procent.

Og ja, mændene siger også, at de er bedre end kvinderne.

Undersøgelsen viser samtidig, at mange bilister mener, at deres medtrafikanter kører både egoistisk og uden at tage de fornødne hensyn i trafikken.

De kører agressivt, overhaler indenom og kører kapløb til røde lys - måske efterfulgt af en uvenlig gestus.

Fire ud af fem af de adspurgte 1000 bilister svarer i undersøgelsen, at de 'i nogen grad', 'i høj grad' eller 'i meget høj grad' mener, at deres medtrafikanter kører egoistisk og uden at tage hensyn.

- Det nytter jo ikke noget at lave smukke biler, der også bliver stadigt mere teknologisk avancerede og sikre og f.eks. selv kan bremse op for gående, stramme selen og endda vække føreren, hvis vi som trafikanter ikke gør køreturen til en god oplevelse. Derfor vil vi sætte fokus på opførsel i trafikken og kommer bl.a. med en række konkrete opfordringer til danske bilister om at vise mere hensyn i trafikken, siger Jesper Stoltenberg-Mathiesen, direktør for Seat I Danmark til avisen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Eksperter jubler over Kronprinsessens...
bt.dk
Søren Østergaard kom til at købe...
bt.dk
Gitte brugte to timer på at køre 200...
bt.dk
BTs Formel 1-ekspert: Derfor fik...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx