Af - 02/10-14 12:21; Opdateret: 02/10-14 14:43

Rigsrevision skal undersøge Eurovision-rodRigsrevision skal undersøge Eurovision-rod

Rigsrevisionen skal nu undersøge, hvorfor Eurovision gik 77 millioner kroner over budget, siger V-statsrevisor Kristian Jensen.

storybild

(Billede: Polfoto/AP/Hans Punz)

Statsrevisorer beder nu officielt Rigsrevisionen undersøge, hvorfor Eurovision 2014 i København brugte 77 millioner kroner over budgettet.

Det oplyser statsrevisor Kristian Jensen (V) til Ritzau.

- Eurovisionen er endt i en Bermuda-trekant af ansvarsforflygtigelse. Hverken Københavns Kommune, Region Hovedstaden eller Wonderful Copenhagen vil tage ansvar for det millionstore underskud. Derfor har vi behov for at få det undersøgt nærmere, siger Kristian Jensen.

Direktør forlader Wonderful Copenhagen efter Eurovision-rod
Direktør forlader Wonderful Copenhagen efter Eurovision-rod

Allerede i august måned fortalte Kristian Jensen til metroxpress, at han mente, at Rigsrevisionen skulle gå ind i sagen.

- Hvis Rigsrevisionen kan undersøge en fond under regionen, så mener jeg, at det er på sin plads. Vi skal have undersøgt til bunds, hvordan budgetterne kan skride så meget, sagde han i august til metroxpress.

Statsforvaltningen undersøger Frank Jensen
Statsforvaltningen undersøger Frank Jensen

Folketingets statsrevisorer er SF's Peder Larsen, Dansk Folkepartis Henrik Thorup, Venstres Kristian Jensen, Socialdemokraternes Lennart Damsbo-Andersen, De Radikales Klaus Frandsen og De Konservatives Lars Barfoed.

Hvis blot én statsrevisor ønsker en sag undersøgt, kan de bede Rigsrevisionen tjekke et sagsforløb. Bagefter kan statsrevisorerne udtale mere eller mindre skarp kritik.

Fortrolig Eurovision-kontrakt: København skulle betale - DR fik alle indtægter
Fortrolig Eurovision-kontrakt: København skulle betale - DR fik alle indtægter

Det skete senest mod udenrigsminister Martin Lidegaard (R), der fik skarp kritik for at håndtere solcelleloven som klima- og energiminister. Statsrevisorerne klandrede ham for ikke at orientere Folketinget om de store huller i loven, som koster skatteyderne 4,2 milliarder kroner ekstra.

Rigsrevisionen skal undersøge, hvad der gik galt ved Eurovisionen, og hvem der sov i timen, siger Kristian Jensen.

- Er der noget i konstruktionen, som forhindrede, at politikerne vidste, hvad der skete? Statsrevisorerne er de eneste, som kan bede om en indgang til så forskellige steder som DR, Wonderful Copenhagen, kommunen og regionen, siger Venstres statsrevisor.

DR var klar til at aflyse Eurovision
DR var klar til at aflyse Eurovision

- Er sagen alvorlig nok til, at I skal gå ind?

- Ja. Det er ret alvorligt. Det har ikke været muligt at få nogen til at tage ansvar. Den eneste, der har vist sig som et mandfolk, er Michael Mørch, bestyrelsesformanden i Wonderful Copenhagen, som har trukket sig på baggrund af dette, mener Kristian Jensen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jes Dorphs søn gik på samme skole som...
bt.dk
Efterlyser vinderen: Dansker har...
bt.dk
LIGE NU: Rørt kronprins Frederik...
bt.dk
Dansk turistmål truet af lukning...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx