Af - 07/02-14 09:31; Opdateret: 07/02-14 10:04

SF-'underdog' melder pas til formandspostSF-'underdog' melder pas til formandspost

Jonas Dahl vil ikke være formand for SF. I stedet støtter han Pia Olsen Dyhrs kandidatur. Samme melding kommer fra en anden outsider, Trine Mach.

storybild

Pia Olsen Dyhr meddelte i går som den første, at hun stiller op som ny SF-formand. Nu får hun sin støtte af Jonas Dahl, der ellers har været spået som en mulig konkurrent. (Billede: Polfoto)

Den tidligere skatteminister, der selv har været nævnt blandt favoritterne som ny SF-formand, peger nu på Pia Olsen Dyhr til posten. Det siger han til TV2.

Olsen Dyhr offentliggjorde sit kandidatur til posten i går og har allerede opbakning fra en lang række centrale partimedlemmer ud over Jonas Dahl.

Olsen Dyhr: Jeg vil være formand
Olsen Dyhr: Jeg vil være formand

Blandt andet tidligere partiformand og minister Holger K. Nielsen, EU-politiker Margrethe Auken, Lejre-borgmester Mette Touborg samt folketingsmedlemmerne Steen Gade, Özlem Cekic og Pernille Vigsø Bagge har allerede støttet op om hende som ny SF-formand.

Posten er blevet ledig efter at Annette Vilhelmsen i sidste uge bebudede sin afsked i kølvandet på et kaotisk forløb, hvor partiet måtte trække sig fra regeringen på grund af stor uenighed om, hvorvidt SF kunne bakke op om statens delvise salg af Dong Energy til en kontroversiel amerikansk investeringsbank.

Farvel: Afhopperne koster SF millioner
Farvel: Afhopperne koster SF millioner

Jonas Dahl har af flere iagttagere været nævnt som en mulig formandskandidat, men højtstående kilder i partiet har flere gange vurderet over for mx.dk, at han og Pia Olsen Dyhr ikke ønskede at stille op mod hinanden i et kampvalg, fordi de simpelthen er for enige om det meste.

Set i det lys er det ikke overraskende, at Dahl nu meddeler, at han støtter Olsen Dyhr og ikke selv vil stille op.

Nye partifæller banker Ole Sohn på plads
Nye partifæller banker Ole Sohn på plads

Nu samler spændingen sig om, hvorvidt partiets mere regeringskritiske fløj, der er ført an af folk som folketingsmedlemmer Trine Pertou Mach og Lisbeth Bech Poulsen, vil opstille en kandidat til formandsposten.

Mach har dog allerede meddelt, at hun ikke er kandidat, og her til formiddag offentliggjorde hun sin støtte til Olsen Dyhr - kort efter at Jonas Dahl havde gjort det samme.

SF's røde formandsfavorit: Jeg stiller ikke op
SF's røde formandsfavorit: Jeg stiller ikke op

Sidste frist for at melde sig som formandskandidat er på torsdag. SF holder ekstraordinært landsmøde 1.-2. marts, hvor den nye formand udpeges.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Drabsdømte Peter Madsens forsvarer:...
bt.dk
Se det søde billede: Filmstjerne er...
bt.dk
Amalie Szigethy: Jeg har kysset med...
bt.dk
Medier: Nu går Anders Bondo til...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx