Af - 13/09-13 10:09; Opdateret: 13/09-13 11:31

Spejderleder dummede sig: 10-årig slemt forbrændtSpejderleder dummede sig: 10-årig slemt forbrændt

En spejderleder hældte sprit på et brændende bål, og det resulterede i, at en 10-årig dreng blev slemt forbrændt. Hun reddede dog også drengen ved at slukke ilden med sin egen krop.

storybild

En kvindelig spejderleder dummede sig, da hun hældte sprit på et brændende bål, og en 10-årig dreng blev slemt forbrændt i ansigtet. (Billede: Polfoto/Ralph Lauer)

Hvad der skulle have været en hyggelig aften i en spejderklub i Gadbjerg nær Vejle, endte i en katastrofe, da en 10-årig dreng blev hasteindlagt med svære forbrændinger i ansigtet.

I et ubetænktsomt øjeblik havde en 26-årig kvindelig spejderleder hældt sprit på et brændende bål - lige foran den 10-årige dreng. Det resulterede i en mindre eksplosion i bålet, og med ét var der ild i den lille dreng. Spejderlederen agerede dog hurtigt ved at kaste sig hen over ham for at slukke ilden med sin krop, skriver Eb.dk.

LÆS OGSÅ: Forbrændt: Druk endte i farlig gasleg og brand

- Vores foreløbige undersøgelser viser, at de voksne på stedet handlede resolut og korrekt, da ulykken var sket, siger politikommissær fra Sydøstjyllands Politi, Lars Christian Thomsen, der dog undrer sig over, at spejderlederen brugte brændbar væske til at starte med.

- Det må man aldrig gøre, men det sker jo desværre også af og til for 40-50-årige mænd, siger han til Eb.dk.

I aftes blev den 10-årige dreng erklæret uden for livsfare, men han er stadig indlagt på Rigshospitalet. Skaderne er mildere end først antaget, idet drengen slap med 2. gradsforbrændinger, så han sandsynligvis slipper for hudtransplantation.

LÆS OGSÅ: Får 50.000 volt gennem kroppen - hastet til Riget

Talsmanden for FDF-spejderne i Danmark, Jimmy Damsgård, siger til Eb.dk, at den 26-årige spejderleder er dybt chokeret over hændelsen. Hun fik selv brændsår på arme og hænder, da hun slukkede ilden, fortæller han.

Han kan endnu ikke fortælle, om hændelsen vil få konsekvenser for spejderlederen, da de ikke er færdig med at stykke hele sagen sammen.

- Man kan jo sige, at ulykken allerede har haft både psykiske og fysiske konsekvenser for kvinden, siger Jimmy Damsgaard til Eb.dk.

LÆS OGSÅ: Lille dreng forbrændt: Trådte på tildækket bål

Heller ikke hos Sydøstjyllands Politi har man fundet ud af, om kvinden bliver sigtet.

Men muligvis er der allerede præcedens. Sagen her minder nemlig i høj grad om en lignende sag fra januar i år, hvor 6-årige Magnus blev forbrændt i hele ansigtet, da en pædagogmedhjælper på en SFO i Thisted ligeledes hældte brændbart væske på et tændt bål.

Dengang endte pædagogmedhjælperen med at blive idømt en bødestraf, fortæller politikommisær Allan Riis fra Midt- og Vestjyllands Politi, til mx.dk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Scorede i finalen i København: Nu har...
bt.dk
Efter bruddet: Det skal der ske med...
bt.dk
Skuespiller venter barn med sin...
bt.dk
Jes Dorphs søn gik på samme skole som...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx