16/03-18 10:47; Opdateret: 16/03-18 15:59

Forsvarere protesterer mod skoaflytninger i stor hashsagForsvarere protesterer mod skoaflytninger i stor hashsag

Politiet placerede mikrofoner i sko for at aflytte tiltalte i sag om hashliga, hvor otte mænd er anklaget.

storybild

Forsvarer Peter Secher var en af flere forsvarere, som fredag gav sin mening til kende om hemmelige aflytninger af tiltaltes sko i en sag om omfattende hashhandel på Christiania. Scanpix/Henning Bagger/arkiv

København. Politiet placerede mikrofoner i to tiltaltes sko og brugte gps i telefoner til at overvåge anklagede i en sag om hashhandel på Christiania.

Det er kommet frem i Københavns Byret, som fredag fortsatte med sagen, hvor Hells Angels-rockeren Jørgen Rinke - også kendt som "Fehår" - er i centrum.

Rockeren er ikke en af de to, som har haft mikrofoner i sine sko, men hans forsvarer, Peter Secher, argumenterer i Københavns Byret fredag for, at aflytningerne ikke kan bruges i sagen.

Ved sagens første retsmøde 1. marts krævede han at se politiets kendelser for aflytningerne, og dem har han nu modtaget.

- De giver mig anledning til at protestere imod, at man anvender skoaflytningerne, siger han.

Forsvareren påpeger, at forsvarerne i sagen, der i alt har otte tiltalte, har ventet måneder på at få kendelserne:

- Det giver mig anledning til at spørge – er der mere vi mangler? Er der mere vi ikke har fået?

Ifølge forsvareren placerede politiet mikrofoner i de to tiltaltes sko i forbindelse med, at politiet kortvarigt anholdt dem i andre sager, som politiet ikke gik videre med.

I hashsagen anklages Fehår for sammen med en anden Hells Angels-rocker at have ledet en organisation, som har solgt hash på Christiania.

Fra oktober 2016 til april 2017 er der blevet langet mindst 364 kilo cannabisholdige produkter over disken i de boder på Christiania, som organisationen stod bag, lyder det i anklageskriftet.

Forsvarer Gitte Juul Jensen, der repræsenterer den ene af de tiltalte, der har haft aflytningsudstyr i sine sko, kritiserer ligeledes aflytningerne:

- Der står, at man må aflytte min klient i tre dage. Der står ikke noget om, hvornår man har sat det her i min klients sko, siger hun.

Fehår blev tilbage i 1998 dømt for drabet på bandidosrockeren Uffe Larsen, der blev begået to år tidligere under den store nordiske rockerkrig. I 2013 blev Fehår prøveløsladt efter 17 år bag tremmer.

Anklagemyndigheden mener, at han nu skal genindsættes på livstid.

Næste retsmøde i sagen er efter påske, og her ventes retten at tage stilling til, om aflytningerne af skoene kan bruges i sagen.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superliga-boss efter frifindelse:...
bt.dk
Filmet på video: Talte prins William...
bt.dk
Kæmpebeløb: Nyt sommerhus på markedet...
bt.dk
Signe Molde og ægtemanden har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx