Af - 15/04-14 18:02

Den søde tand er ligeså arvelig som astmaDen søde tand er ligeså arvelig som astma

Er du vild med sodavand og slik, og taber du ustandseligt kampen mod is og kager, så kan du måske slet ikke gøre for det.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Halvdelen af vores hang til søde sager kan tilskrives vores gener og er ligeså arveligt bestemt som vores nedarvede astma og personlighedstræk.

Det viser et nyt tvillingestudie, som netop er blevet fremlagt i Bruxelles af professor Hely Tuorila fra Helsiki Universitet.

Ifølge professoren vil myndighederne derfor ikke vil kunne komme afsted med at få befolkningerne til helt at droppe deres hang til søde drikke og fødevarer. Men måske nok til at indtage mindre:

- Lysten til sødt er en indbygget mekaniske, der oprindeligt skulle hjælpe mennesker til at vælge de modne frugter og grøntsager for at få fleste mulige vitaminer og mineraler, men nu er det problematisk fordi vi hele tiden er omgivet af usunde, søde fødevarer, forklarer Hely Tuorila til Foodnavigator.

Danmarks rigeste elsker slik og kage
Danmarks rigeste elsker slik og kage

Ifølge Hely Turila har forskerne endnu ikke fastlagt, hvilke gener der afgør vores søde tand, men understreger at den nedarvede søde tand ikke bør være en undskyldning for vores høje sukkerforbrug:

Vi kan sagtens leve uden sukker, men det kan være svært på grund af den biologiske, psykologiske og sociale rolle, som de søde ting spiller i vores liv.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Detail-gigant kommer til Danmark:...
bt.dk
Det gik galt på scenen: Her er...
bt.dk
Magnussen klarer den videre: Har...
bt.dk
Frankrig hylder helten fra...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx