Af Lars Dinesen - 11/11-15 17:10

Tyveri af mad førte politiet til narkolager i dybfryserTyveri af mad førte politiet til narkolager i dybfryser

Ægtepar gemte knap 27 kilo amfetamin i fryseren hos kvindens søster. Parret har nu fået ni og 11 års fængsel.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto)

En tilsyneladende simpel sag om tyveri af mad og andre ting fra et plejehjem førte til, at politiet sidste år fandt 26,7 kilo amfetamin gemt i en fryser i Vendsyssel.

Onsdag er et ægtepar fra Sæsing ved Vestre Landsret idømt 9 og 11 års fængsel for den store mængde amfetamin. Kvindens søster, der havde fryseren med det usædvanlige indhold stående, er idømt tre år fængsel, hvoraf to og et halvt år blev gjort betinget.

Sagen startede, da lederen af plejehjemmet Lundgården i Vrå gik til politiet. Han mistænkte en sosu-assistent på plejehjemmet for at stjæle madvarer og andre ting.

Landsret: Masseanholdelse under Aarhus-optøjer var i orden
Landsret: Masseanholdelse under Aarhus-optøjer var i orden

Den 29. september sidste år troppede politiet op hos den nu 56-årig Susanne Jensen i Vrå. Hun erkendte straks tyverierne, og politiet bad om at kigge i hendes fryser for at se, om det var flere tyvekoster gemt i den.

Det er uvist, om politiet fandt stjålne madvarer i fryseren, for gemt under noget kød fandt man noget, der med ét ændrede sagens karakter. I hvide vakuumpakker lå i alt 26,7 kilo amfetamin gemt.

Kvinden nægtede ethvert kendskab til stoffet og forklarede, at det var hendes søsters og svogers fryser, der stod i kælderen.

Hun blev anholdt og bragt til politistationen, mens politiet udskiftede narkoen med kosttilskuddet kreatin.

Derefter begyndte man at overvåge søsteren, den 48-årige Marianne Bech-Riisager, og hendes 55-årige mand, Jørgen Bech-Riisager.

Dom: Kvinde ville knivdræbe kæreste under drikkelag
Dom: Kvinde ville knivdræbe kæreste under drikkelag

Drabssigtet sygeplejerske i sms: Jeg har dræbt en
Drabssigtet sygeplejerske i sms: Jeg har dræbt en

De blev to dage senere - den 1. oktober - anholdt på deres bopæl i Sæsing, efter at de havde hentet pakkerne, som de troede indeholdt amfetamin.

Efterfølgende blev parrets sommerhus i Hou ransaget, og her fandt politiet 78,2 gram amfetamin under en brændestabel. Man fandt også 32 skarpe 9 mm patroner.

I Retten i Hjørring blev både Marianne og Jørgen Bech-Riisager idømt 11 års fængsel, men Vestre Landsret nedsatte kvindens straf til fængsel i ni år.

LÆS OGSÅ: Røvere truede med at voldtage autoforhandlers hustru

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Charlotte er alenemor til syv:...
bt.dk
Stjerneadvokat om udvikling i Kim...
bt.dk
Psykiater: Hvis Peter Madsen bliver...
bt.dk
'Han var så målrettet i sine øjne':...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx