Af - 04/03-15 08:03; Opdateret: 04/03-15 08:28

DMI: Jeg har forår til dig - makker - se hvornår det kommer!DMI: Jeg har forår til dig - makker - se hvornår det kommer!

Først bliver det klart i dag, men så melder forårsvejret sig i weekenden.

Bildstrecke im Grossformat »

Arkivfoto

Onsdag og torsdag kommer til at byde ind med vinterslud, men fredag begynder det at blive lunere. Søndag kryber varmegraderne op over ti grader.

Det melder DMI overfor metroxpress.

- Den koldeste periode er det første døgn til halvandet, hvor vi får blæst og nedbør i form af regn, slud og hagl, lyder det fra vagthavende meteorolog Jørn Thomsen til metroxpress.

Torsdag bliver mindre intens med det våde og kolde regn- og snefald, temperaturen lyder ligesom onsdag omkring de fem grader.

- Der kommer skyer ind over landet fredag, og det holder på varmen, lyder det fra den vagthavende meteorolog overfor metroxpress.

Her er tre grunde til, at vi kan være skuffede over vinteren
Her er tre grunde til, at vi kan være skuffede over vinteren

Og låget i form af skydækket kommer til at gøre sig så småt gældende allerede fra lørdag. Her sniger kviksølvet i termometret sig nemlig op på mellem syv og ni grader.

Ugens slutning bliver rosinen i pølseenden, når det kommer til varmegrader.

- Specielt søndag ser god ud med en del sol. Temperaturen kommer op på 11-13 som den højeste målte temp, vurderer DMIs vejrprofet.

Ved de vestvendte kyster i Jylland bliver det dog køligst, da de holder for, når det kommer til at skærme for vinden. Heldigvis betyder det så for resten af landet, at der er uhindret vej op over de ti grader.

DMI: Foråret er langt væk
DMI: Foråret er langt væk

Heldigvis ser det også ud som om, at dagene efter den solrige søndag kommer til at byde på endnu mere smag af forår.

- Tendensen til godt vejr forsætter også i næste uge, men det er højtrykspræget vejr. Varmen vil svinge mellem fem og ti grader, det vil de fleste nok opfatte som mere forårsagtigt, end det vejr, vi har lige nu, siger Jørn Thomsen til metroxpress.

LÆS OGSÅ: Mild fastelavnsweekend sparker pollensæsonen i gang

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mourinho fik kritik for Champions...
bt.dk
Dansk designer forbavset over vare i...
bt.dk
Renterne er på vej op: Så stor bliver...
bt.dk
37-årig hacker bag afsløring af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx