Af David Andersen - 16/08-17 21:08; Opdateret: 16/08-17 21:21

Ulykkelig veninde: Kim Wall stod foran udlandseventyr med sin store kærlighedUlykkelig veninde: Kim Wall stod foran udlandseventyr med sin store kærlighed

Den svenske freelancejournalist var meget forelsket, da hun forsvandt på mystisk vis natten mellem torsdag og fredag, skriver veninden Victoria Greve.

storybild

Mysteriet om forsvundne Kim Wall optager mennesker i hele verden, som følger med i den uhyggelige sag med interesse, frygt og undren.

En af dem, som er særligt berørt, er den 30-årige svenskers landsmaninde og journalistkollega Victoria Greve, som bor i Stockholm.

Hun skriver i et indlæg i Expressen, at de to knyttede tætte bånd efter et møde i New York sidste år. Her snakkede de sammen om det spændende men også hårde liv som freelancejournalist, hvor man skal være særdeles snu og udspekuleret for at få tingene til at køre rundt.

Samtidig afslører hun, at Kim Wall stod over for et stort eventyr sammen med sin kæreste.

'Vi snakkede meget om penge, når vi sås. Om præstationsangst. Og om fremtiden. Hun skulle flytte til Beijing i efteråret med sin kærlighed, de havde skrevet under på en lejekontrakt til en mørk lille etværelses', skriver Victoria Greve.

I teksten fremgår det også, at Kim Wall boede i København, da hun forsvandt under eller efter en ubådssejlads sammen med den danske opfinder Peter Madsen, der nu er fængslet for uagsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder og mistænkt for overlagt drab.

'Hun sagde, at jeg burde komme og hilse på og at vi skulle cykle sammen gennem den gamle by. At hun ville komme op fra København og hilse på mig i Stockholm nu i sommer', skriver Victoria Greve, som reagerede med vantro, da hun lørdag fandt ud af, at det var hendes veninde, der var savnet efter ubådsforliset i Køge Bugt.

Hun vidste ikke, at Kim Wall arbejdede på en reportage om Peter Madsen, og går ud fra, at hun var i gang med den indledende research til sin historie.

'Jeg går ind på whatsapp. Kim var senest online torsdag omkring 18.20. Det hele er så bizart. Det sker ikke. Det er et afsnit af 'Broen'. Den kendte, selvlærte opfinder, som tager en ung, kvindelig journalist med i en hjemmelavet ubåd, som siden synker under mystiske omstændigheder. Kvinden forsvinder sporløst. Men det sker virkelig'.

Nu håber Victoria Greve bare på at få sin kære veninde hjem i god behold.

'Jeg tænker på Kim hele tiden i disse dage. På hendes familie. På at jeg vil have, hun snart kommer til Stockholm og hilser på mig'.

Victoria er medarbejder på Expressen, hvor du kan læse hele hendes indlæg.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx