23/07-15 22:54

P6 Beat skærer i antal af kunstnereP6 Beat skærer i antal af kunstnere

Færre forskellige kunstnere bliver spillet på den skæve radiokanal.

storybild

(Billede: Stephen Chernin)

Hvis man er til mere skæv musik end den, der hitter på P3, kan man altid lytte til P6 Beat. Sådan lød det fra DR, da radiokanalen P3 i sidste uge blev kritiseret for på 4 år at have halveret antallet af kunstnere og lade kommercielle stjerner fylde for meget i jagten på lyttere.

Men hvad får man egentlig, når man skruer op for P6 Beat på DAB eller net? Svaret er ifølge Politiken fredag: Færre og færre forskellige kunstnere. Og en gruppe meget spillede kunstnere, der fylder mere og mere.

Det viser en gennemgang, som Politiken har foretaget, af al den musik, der er blevet spillet på P6 fra 11. april 2011 til 19. juli 2015, over 500.00 afspilninger i alt.

P3 spiller halvt så mange kunstnere som tidligere
P3 spiller halvt så mange kunstnere som tidligere

Analysen viser, at P6 – ligesom hovedkanalen P3 – lader færre og færre kunstnere få lov at spille.

Ser man på de hele år, blev der i 2012 spillet i alt 4.582 forskellige kunstnere, mens der i 2014 kun blev spillet 3.333 kunstnere.

Analysen viser også, at de 30 kunstnere, der bliver spillet mest, får lov at fylde mere og mere. Fra 2012 til 2014 stiger top-30’s andel fra 14,5 pct. til 19,9 pct., skriver Politiken

Mens P6 ser udviklingen som et udtryk for en 'bevidst fokusering for at få et større og mere trofast radiofællesskab', kritiserer Dansk Musiker Forbund kanalen for at 'udgive sig for at sikre det skæve og alternative', mens man samtidig skærer i antal kunstnere og lader navne som Depeche Mode og David Bowie fylde mere.

- De navne er ikke jo skæve. De er kæmpestore artister, siger kontraktkonsulent Mikael Højris til Politiken.

Fans af denne musikgenre er lykkeligere end alle andre
Fans af denne musikgenre er lykkeligere end alle andre

Nicolai Torp, chefredaktør på musikmagasinet Soundvenue, synes overordnet, at P6 er gode til at spille nye navne. Men tallenes udvikling bekymrer ham:

- Når P6 Beat er det eneste sted i DR’s radioflade, hvor der spilles udfordrende, alternativ rytmisk musik, synes jeg, at tendensen med færre navne virker uheldig og uambitiøs. Når man 4 år i træk samtidig har haft The Cure blandt de mest spillede, udvikler man sig ikke nok, siger til Politiken.

På P6 Beat siger kanalredaktør Gustav Lützhøft, at kanalen skal det samme i 2015, som da den blev etableret: give lytterne inspiration til kvalitetsmusik uden for mainstreamen.

Han siger til Politiken, at kanalen siden 2012 er blevet 'mindre iPod-shuffle' og mere bevidst om at formidle de alternative kunstnere, som kanalen synes, at lytterne skal præsenteres for.

- Alene at kigge på, hvor mange kunstnere vi præsenterer, er simpelthen for ensidigt, siger Gustav Lützhøft til Politiken.

Blev spottet på Instagram af Rihanna: Nu er hun med i vild musikvideo
Blev spottet på Instagram af Rihanna: Nu er hun med i vild musikvideo

Han peger på, at P6 Beats profil ikke bare sikres gennem mange kunstnere, men også gennem forskellige programformater, værter, temadage og journalistisk musikformidling. Og her synes han, at kanalen har bevaret sin profil som smal og alternativ musikradio.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

BT-journalist udsat for...
bt.dk
Eriksen skal være nybagt far og...
bt.dk
UHH: Vender endnu en stor stjerne...
bt.dk
Sigmund fra 'X Factor' langer ud...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx