Af - 28/01-15 06:11; Opdateret: 28/01-15 09:26

Lukkethed kan koste Wonderful Copenhagen millioner i støtteLukkethed kan koste Wonderful Copenhagen millioner i støtte

Den årlige millionstøtte til Wonderful Copenhagen er væk, hvis de ikke giver offentligheden adgang, fastslår politisk flertal.

storybild

Arkivfoto. (Billede: Polfoto)

Wonderful Copenhagen skal give en garanti for, at de fremover vil give offentligheden adgang til fonden. Ellers bliver deres resultatkontrakt, der skal sikre Wonderful Copenhagen 112 millioner kroner de næste tre år, ikke forlænget af Region Hovedstaden.

Sådan lyder kravet fra et politisk flertal i regionen bestående af De Radikale, Enhedslisten, De Konservative, Dansk Folkeparti og Venstre efter tirsdagens møde i forretningsudvalget.

Eurovision-selskab trækkes i retten
Eurovision-selskab trækkes i retten

”Vi har sagt, at vi vil se et notat fra adminstrationen, som beskriver, hvorvidt de har tænkt sig at leve op til de offentlighedskrav, som vi har stillet,” siger Mette Abilgaard (K), der bliver bakket op af Kenneth Kristensen Berth (DF):

"”Støtten til Wonderful Copenhagen hænger i en tynd tråd. Der er så meget usikkerhed om deres åbenhedspolitik, som jeg synes, man hellere burde kalde lukkethedspolitik,” siger han.

Eksperter: Dækning af Eurovision-underskud er ulovligt
Eksperter: Dækning af Eurovision-underskud er ulovligt

Enhedslisten går skridtet videre og vil ikke give Wonderful Copenhagen flere penge, før der er placeret et ansvar for Eurovision-skandalen. Noget som Statsforvaltningen og Rigsrevisionen lige nu ser nærmere på.

”Vi er ikke klar til at forlænge kontrakten på nuværende tidspunkt, for vi har en række forbehold og betingelser. Vi er bare glade for, at vi har ryggen fri og ikke fik sagt ja til en ny kontrakt på et tidligere tidspunkt,” siger Susanne Langer (EL).

Direktør trækker sig efter Eurovision-skandale
Direktør trækker sig efter Eurovision-skandale

Socialdemokraterne bakker dog ikke op om de andre partier i regionen.

”Vi er tilfredse med det nuværende udkast til en resultatkontrakt. Vi synes, at den er stærk. Blandt andet fordi deres bestyrelsesformand skal sætte gang i en åbenhedsindsats og indrapportere til os inden udgangen af 2015,” siger Lars Gaardhøj (S).

Wonderful Copenhagen har ikke ønsket at kommentere sagen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx