Af - 02/09-14 17:13; Opdateret: 02/09-14 18:32

Udskældt borgmester betaler kæmpe mobilregningUdskældt borgmester betaler kæmpe mobilregning

Odenses borgmester har valgt at betale 125.000 kroner af en stor telefonregning, som dukkede op efter en ferierejse til Tyrkiet i 2011.

storybild

(Billede: Polfoto)

Odenses borgmester Anker Boye (S) betaler 125.097 kr. af stor telefonregning, efter at TDC og Odense Kommune har indgået forlig om regning på 250.195 kroner tidligere i dag.

Det oplyser Odense Kommune i en pressemeddelelse.

- Gennem hele forløbet har der været uenighed om regningens størrelse, og det er jo også derfor, Odense Kommune ikke har betalt den endnu. Nu er der så kommet en afgørelse, og der har jeg valgt at sige, at den regning ikke skal belaste kommunekassen, den betaler jeg, siger Anker Boye (S) i pressemeddelelsen.

Afsløring: Borgmester sagde ja til skatteyderbetalt telefonregning på kvart million
Afsløring: Borgmester sagde ja til skatteyderbetalt telefonregning på kvart million

Han har i gennem længere tid være igennem noget af et pres fra både politikere og borgere, som har følt sig snydt.

Den største del af regningen stammer fra datatrafik på en rejse til Tyrkiet i efteråret 2011, og der har siden været tvivl om, hvordan regningen kunne nå så højt op.

- Der har været mange mulige tekniske forklaringer på bordet, og de spekulationer har naturligvis gået mig på, men nu er sagen lukket med et forlig, og så ønsker jeg også at afslutte den økonomiske del ved at betale, siger Anker Boye (S).

Odense Kommune og TDC har indgået et forlig, der betyder, at de slår halv skade om regningen.

Odense borgmester  fik telefonregning på kvart million efter ferie
Odense borgmester fik telefonregning på kvart million efter ferie

Odense Kommune betaler TDC halvdelen af det oprindelige beløb på 250.196,65 kroner. Det beløb vil Anker Boye betale til Odense Kommune.

- Jeg synes, at det har været et urimeligt langt og pinagtigt forløb, der nu har fundet sin løsning. Det er en sag som jeg er rigtigt ked af. Jeg har bestræbt mig på at passe mit arbejde, og jeg har aldrig haft til hensigt at ligge nogen til last. Tilbage står, at jeg selvfølgelig burde have været mere opmærksom omkring de sms’er. Nu er der kommet en endelig afklaring på sagen, og jeg holder kommunen skadesløs, det har jeg det bedst med, siger Anker Boye (S).

Alternativet til et forlig ville efter begge parters opfattelse være en retssag, der ville medføre udgifter i en størrelsesorden, der ikke står mål med regningen.

-Det har været meget vigtigt for Odense Kommune at få løst den her strid på den mest økonomisk ansvarlige måde, og det er forliget udtryk for, siger Odenses stadsdirektør Jørgen Clausen.

-TDC har i hele forløbet fastholdt regningen, men grundet det lange og krævende forløb ønsker TDC nu sagen afsluttet, siger vicedirektør Kathrine Forsberg, TDC.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet jagter mand med specielle...
bt.dk
Alvorlig ulykke: Mand kørt på...
bt.dk
Legendarisk stjerne gør endelig comeback
bt.dk
Geggo afslører: Jeg er startet på en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx