Af - 07/04-14 10:43

89-årig endte livet på selvmordsklinik: Kunne ikke overskue teknologi89-årig endte livet på selvmordsklinik: Kunne ikke overskue teknologi

Anne lod sig interviewe få dage før sin død.

storybild

Her et arkivfoto fra selvmordsklinikken Dignitas. Her er det generalsekretær og stifter af Dignitas, Ludwig A. Minelli. (Billede: Polfoto)

En britisk kvinde fra byen Sussex har endt sit liv på selvmordsklinikken Dignitas i Schweiz, efter hun ikke kunne tilpasse sig den moderne verden. Det fortalte hun i et interview med The Sunday Times få dage før selvmordet.

Anne, som den pensionerede billedkunst-lærer ønsker at blive kaldt i artiklen, blev 89 år gammel og havde hverken alvorlige handicap eller livstruende sygdom. Men hun valgte alligevel at gøre en ende på sit liv, fordi hun ikke kunne finde glæde i det moderne samfund.

- Hvorfor tilbringer så mange mennesker deres liv siddende foran en computer eller et tv? Jeg har aldrig haft et tv, kun en radio. Folk bliver mere og mere fjerne. Vi er ved at blive robotter. Der er denne mangel på menneskelighed, lød det fra Anne i interviewet.

- Jeg mærker, at jeg svømmer mod strømmen, og det kan man jo ikke. Hvis ikke du kan være med, så må du stå af, fortalte hun.

- I min alder føler med ikke, at jeg kan tilpasse mig, fordi den nye tid, ikke er en tid, som jeg er vokset op til at forstå. Jeg ser alt som genveje. Alle de gammeldags måder at gøre ting på er forsvundet, sagde Anne, der også kritiserede fast food og færdigvarer, når hun gik igennem det lokale supermarked.

Anne døde på selvmordsklinikken den 27. marts i år. Før hendes død sagde hun:

- Jeg vil ikke dø med en klynken, men med et brag.

Den 89-årige kvinde levede et aktivt liv med træning og tennis frem til 70-års alderen. De seneste år havde hun været plaget af hjerte- og lungesygdom og bekymrede sig om yderligere forværring af hendes helbred og efterfølgende ophold på hospital og plejehjem. I sit ansøgning til selvmordsklinikken skrev hun blandt andet:

- Min daglige fodring af fuglene i haven er en glæde. Men min mangel på kræfter og energi og et helbred i forværring er et liv med en fremtid, man ikke kan misunde. Mit liv har til dags dato været rigt med så mange eventyr og enorm uafhængighed.

LÆS OGSÅ: Jane Aamund vil dø: Søger aktiv dødshjælp

LÆS OGSÅ: Christina samlede ind til selvmord - nu skal pengene betales tilbage

LÆS OGSÅ: Christinas selvmords-indsamling bliver suspenderet

LÆS OGSÅ: Måske strafbart at hjælpe Christina på hendes dødsrejse

LÆS OGSÅ: Derfor kan Christina ikke få 'en værdig død' i Danmark

LÆS OGSÅ: Belgien indfører aktiv dødshjælp for børn

LÆS OGSÅ: Mor til to: Derfor begår jeg selvmord

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Person og to hunde er gået igennem isen
bt.dk
Nicolas Sarkozy anholdt af politiet
bt.dk
Kæmpe Hollywood-firma er gået konkurs...
bt.dk
Se fødslen: Her kommer baby-giraf til...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx