Af Ritzau - 20/12-16 16:43

Pape vil stoppe fængsels-kurser til udvisningsdømtePape vil stoppe fængsels-kurser til udvisningsdømte

Selv om man er blevet dømt til udvisning fra Danmark, så kan man i dag få AMU-kurser i fængslerne.

storybild

Justitsminister Søren Pape Poulsen vil gøre op med udvisningsdømtes adgang til kurser i fængslerne. (Billede: Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson)

Det skal være slut med at lave uddannelsesplaner til udvisningsdømte. Og slut med at lade danske skatteydere betale for kurser til kriminelle udlændinge, der skal forlade landet.

Sådan lyder det fra justitsminister Søren Pape Poulsen (K).

- Det giver ingen mening, at udvisningsdømte, der forbryder sig imod danske værdier, kan deltage i blandt andet AMU-kurser og undervisning i skolefag i fængslerne, når de ikke har nogen fremtid i Danmark.

- Regeringen sender derfor nu et lovforslag i høring, der vil begrænse udvisningsdømtes adgang til uddannelse og undervisning i fængslerne, så vi kan bruge kræfterne de rigtige steder eksempelvis til forebyggende indsatser, siger Søren Pape Poulsen i en pressemeddelelse.

Regeringen vil også begrænse de udvisningsdømtes adgang til sociale behandlingstilbud i forhold til stofmisbrug. Der vil dog stadig være adgang til disse tilbud, hvis det konkret vurderes nødvendigt.

Forslaget indebærer også, at kriminalforsorgen ikke længere vil have pligt til at lave handleplaner for udvisningsdømte indsatte for tiden efter deres løsladelse.

- Det vil styrke retsfølelsen og sende et klart signal om, at det har konsekvenser, hvis du bliver dømt til udvisning fra Danmark og skal i fængsel, siger Søren Pape Poulsen.

Der er årligt cirka 1500 udenlandske statsborgere, som dømmes for kriminalitet og samtidig udvises af Danmark.

Størstedelen af de udvisningsdømte skal afsone en fængselsstraf, før de udsendes.

Udvisningsdømte vil fortsat have ret og pligt til arbejde i fængslet. Ifølge Justitsministeriet vil de udvisningsdømte udlændinge også fortsat have samme adgang til sundhedsbehandling som andre indsatte.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Føles som sommer: 25 grader og sol...
bt.dk
Årets hidtil dyreste hussalg: Så...
bt.dk
'Har du også prøvet at begå klassisk...
bt.dk
Medie: Nye detaljer afsløret om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx