Af Jeppe Pedersen - 12/02-18 22:37

Stor dansk organisation langer ud efter politikerne: Se den sjove stikpilleStor dansk organisation langer ud efter politikerne: Se den sjove stikpille

Venstre fik stor kritik for kontroversiel plakat: Nu svarer Røde Kors igen med stikpille Venstre blev sablet ned for

storybild

(Billede: Scanpix (arkiv). )

Regeringspartiet Venstre fik i weekenden stor kritik for at dele en - ifølge flere - kontroversiel plakat om nødhjælp på partiets Facebook-side. Nu svarer den danske nødhjælpsorganisation Røde Kors igen med deres egen plakat.

Flere oppositionspartier og Røde Kors langede ud efter Venstres plakat, som var en manipuleret udgave af en digital plakat fra Socialdemokratiet.

»Velfærd først«, skrev Socialdemokratiet, men på Venstres version var 'velfærd' streget ud og erstattet af 'Afrika'. Du kan se den herunder:

(Billede: Venstre)

Venstre trak plakaten tilbage, efter den mødte stor kritik fra flere partier og nødhjælpsorganisationer.

Blandt andet fra Peter Hummelgaard, EU-ordfører, S, Jakob Mark, gruppeformand i SF, Dan Jørgensen, S, og Anders Ladekarl, der er generalsekretær i Røde Kors.

»Jeg synes, det er decideret fordrejende, ynkeligt og hyklerisk. Ynkeligt, fordi det er usandt og fordrejende,« lød det fra Socialdemokratiets EU-ordfører Peter Hummelgaard, mens også SF-gruppeformand Jacob Mark langede ud efter Venstre.

»Jeg bliver provokeret over, hvordan Venstre taler til det grimmeste i mennesket. Det er falsk, når man stiller en modsætning op mellem velfærd i Danmark og støtte til Afrika. Det er ikke nogen god måde at diskutere på,« sagde han.

Egen plakat

Som svar på Venstres plakat, har Røde Kors nu lavet deres helt egen, hvor de sender en stikpille mod partierne.

Røde Kors har også manipuleret plakaten. Her har de skrevet 'mudderkastning først' med en streg over 'mudderkastning' og erstattet det med 'handling'.

Til plakaten, som du kan se herunder, skriver de:

'Hold nu op med at skændes om den plakat #dkpol. ... siger vi og laver straks en ny plakat:-).'

I samme ombæring benytter Røde Kors lejligheden til at bede folk om at støtte en række kriseramte lande.

'Så får vi noget til at ske et sted i mudderet i Sydsudan, i Yemen, i Bangladesh og i Syrien. Der er behov for #handling derude,' skrive de.

Venstre trak sin plakat tilbage, men mente ikke, at der var noget politisk at komme med.

»Vi fandt ud af, at den blev misforstået ret meget fremfor at sætte fokus på, hvad vi mener,« sagde Venstres udviklingsordfører Michael Aastrup Jensen til BT i weekenden.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jokeren brugte formue på coke: 'Nu...
bt.dk
Rødt kort, lynmål og straffe i...
bt.dk
Vild afsløring: FIFA overvejer at...
bt.dk
Ski-dronning sætter punktum for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx